Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovacia: Prim-ministrul în exerciţiu câştigă alegerile legislative (exit-poll)

Robert Fico

Prim-ministrul slovac în exerciţiu Robert Fico, cunoscut pentru poziţiile sale anti-migranţi, a câştigat sâmbătă alegerile legislative cu 27,30% din voturi, pierzând majoritatea absolută în parlament, potrivit unui exit-poll publicat de o televiziune privată, informează AFP. 

Partidul său social-democrat Smer-SD s-a plasat în frunte, urmat de liberalii SaS cu 13,30% şi conservatorii OLaNO-NOVA cu 11,20% din voturi, potrivit acestui sondaj realizat pentru Markiza TV. 

Naţionaliştii SNS, parteneri ai unei posibile coaliţii a lui Fico ca între 2006 şi 2010, s-au plasat pe poziţia a patra cu 8%, urmaţi de un partid apropiat minorităţii maghiare, Most-Hid (7,30%). 

Extrema-dreaptă naţionalistă LS-Nase Slovensko (Slovacia Noastră) a lui Marian Kotleba întră parlament cu 6,8%, precum şi centriştii Siet (Reţea) ai lui Radoslav Prochazka, cu 6,7%, de asemenea potrivit acestui exit-poll. 

Fico, la putere din 2006, a candidat pentru un al treilea mandat. El şi-a axat campania pe refuzul de a primi migranţi, dar greve ale profesorilor şi asistenţilor medicali au redus oarecum impactul acestei probleme, notează France Presse. 

În parlamentul care îşi încetează activitatea, partidul lui Fico Smer-SD a deţinut o majoritate solidă, cu 83 de locuri din 150.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.