Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovenia a dat lovitura: A devenit în premieră noua campioană a Europei la baschet masculin

www.gsp.ro
Slovenia baschet masculin

Naţionala de baschet masculin a Sloveniei a câştigat, în premieră, duminică, la Istanbul, titlul european, după ce a învins în finala competiţiei reprezentativa Serbiei, cu scorul de 93-85 (56-47).

Principalii marcatori ai finalei au fost Dragici 35 puncte, Prepelici 21, pentru Slovenia, respectiv Bogdanovici 22 şi Macvan 18 puncte, pentru Serbia.

Slovenia a câştigat pentru prima dată în istoria sa titlul european, în timp ce Serbia şi-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009. Slovenia a încehiat Eurobasket2017 neînvinsă, iar o altă premieră este că finala de la Istanbul a fost prima din istoria competiţiei între două naţiuni ex-iugoslave, anunță News.ro.

Citește și: Franţa şi Belgia s-au calificat în finala Cupei Davis

În finala mică s-a impus Spania în faţa Rusiei, cu scorul de 93-85 (45-28), meciul fiind şi ultimul pentru căpitanul ibericilor, Juan Carlos Navarro. Spania câştigase titlul european în 2015.

La Eurobasket a participat şi naţionala României, care a încheiat grupa C de la Cluj-Napoca pe ultimul loc, cu 5 puncte, ratând optimile de finală, cu cinci înfrângeri în faţa Spaniei, Croaţiei, Muntenegrului, Ungariei şi Cehiei.

Echipa naţională a României s-a calificat la acest turneu final tocmai pentru că a fost una din cele patru gazde. Ultima participare a naţionalei la un Campionat European a fost la CE 1987 (Grecia), când a ocupat locul 12 (ultimul), iar acum a organizat o grupă pentru prima dată la masculin. La feminin, în 2015 au avut loc meciuri din două grupe în România.

Potrivit noului calendar FIBA, următoarea ediţie a Campionatului European va avea loc abia în 2021, peste doi ani fiind programat Campionatul Mondial, în preliminariile căruia va evolua şi România, în premieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.