Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slovenia avertizează în privinţa vizitei lui Vladimir Putin: Ce le transmite celor din NATO

slovenia

Preşedintele sloven Borut Pahor a caracterizat apropiata vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin în Slovenia drept un mesaj ''de pace şi cooperare'', adăugând că aliaţii NATO nu ar trebui să se simtă ameninţaţi, relatează luni agenţia Xinhua. Pahor a făcut declaraţiile despre vizita lui Putin într-un interviu acordat duminică seara la POP TV. Preşedintele sloven a anunţat că va face şi el o vizită în Rusia, potrivit agenţiei slovene de presă STA.

''Am convenit o acţiune diplomatică prudentă, prin care slovenii îşi păstrează bunele relaţii cu Rusia, ceea ce nu se întâmplă în acelaşi timp între UE/NATO şi Rusia. Facem parte din ambele organizaţii, nu incităm la nici un fel de sentimente negative'', a declarat Pahor. Putin va sosi sâmbătă în Slovenia, unde va asista la ceremoniile ce vor marca împlinirea a o sută de ani de la ridicarea unei capele într-o trecătoare de la poalele muntelui Vrsc în memoria prizonierilor ruşi de război morţi în timpul Primului Război Mondial. Preşedintele rus va dezveli, de asemenea, un monument în memoria soldaţilor ruşi la cimitirul principal din Ljubljana.

Putin şi-a confirmat vizita în Slovenia în urmă cu o lună, vizită ce va avea loc la invitaţia lui Pahor. Borut Pahor a afirmat că, în calitatea sa de preşedinte, simte că trebuie să facă ''orice pentru ca Slovenia să rămână o ţară sigură, că şi-a reglementat relaţiile cu vecinii, că este un membru adevărat şi sincer al NATO şi al UE, şi că are prieteni în toată lumea, inclusiv în Federaţia Rusă'', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.