Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția lui Netanyahu, anchetată pentru fraudă

Benjamin Netanyahu

Poliția israeliană o interoghează pe Sara Netanyahu, soția prim-ministrului Benjamin Netanyahu, sub acuzația de folosire a fondurilor publice pentru casa lor privată, scrie EVZ.

Sara Netanyahu a fost interogată de polițiști, joi, sub acuzația de folosire în interes personal a banilor publici, scrie The Telegraph.  Întrebările s-au concentrat pe suspiciunea de utilizare a fondurilor de la bugetul statului pentru plata unor lucrări de întreținere la casa premierului și pentru cumpărarea de mobilier. Soția premierului a fost întrebată, foarte probabil, și dacă banii publici au fost folosiți pentru plata serviciilor de la azilul de bătrâni pentru tatăl său, decedat între timp.

Ancheta lansată de o unitate specializată pe antifraudă a poliției israeliene vine după un raport al unei agenții a statului, care a denunțat cheltuielile „nepotrivite” pentru amenajarea casei premierului, dar și după dovezile aduse de fostul administrator-șef al reședinței oficiale a prim-ministrului, Meni Naftali.

Potrivit raportului, biroul premierului a folosit serviciile unui electrician care a fost ani de zile un apropiat al lui Netanyahu. Electricianul ar fi fost plătit suspesct de mult pentru „reparații urgente”, care au avut loc de Sabbath - o zi tradițională de odihnă pentru evrei - și chiar de Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare evreiască, o zi de post și reflecție.

Polițiștii anchetează și cumpărarea de mobilier pentru reședința premierului - care ar fi fost transferat la vila sa privată, în orașul Caesaria. Soții Netanyahu au fost deseori criticați și urmăriți pentru cheltuielile lor, au respins însă acuzațiile ca nefondate și spun că este o campanie dusă împotriva lor.

Vezi si: Investigatie. Cum este 'țepuit' de supermarketuri și totul e la secret / VIDEO

Vezi si: Detaliile halucinante din dosarul lui Marian Vanghelie

Vezi si: Lista noilor taxe si impozite de la 1 ianuarie 2016

Vezi si: Jurnalista romanca, detalii terifiante despre incendiul din Dubai

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.