Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soarta alegerilor in joc. Iohannis il loveste pe Ponta unde il doare mai tare / VIDEO

Candidatul ACL Klaus Iohannis l-a lovit pe contr-candidatul sau Victor Ponta und eil doare mai tare - in mandria de a fi roman. Acesta l-a criticat aspru pe premier pentru proasta organizarea  alegerilor in strainatate si a subliniat ca mandria de a fi roman consta si in respectul acordat cetatenilor de peste hotare.

"Ieri am avut o situatie scandaloasa in diaspora. Acest Guvern e incapabil sa organizeze ceva calumea si isi dispretuieste cetatenii.

Mandria de a fi roman trebuie sa fie o atitudine fata de proprii cetateni. De la premier nu astept conferinte de presa de presa, vreau fapte, primul ministru trebuie sa ia masuri fata de cei din diaspora ca ei sa nu mai fie umiliti.

Relatia cu cetatenii de peste hotare e fundamental degradata. Pentru mii de romani care traiesc si muncesc in strainatate, dreptul la vot a fost incalcat. Romania nu poate sa arate ca o tara in care cetatenii sunt bruscati in ambasade si nu sunt lasati sa voteze. Guvernul a reusit sa ne faca de ras, sa ne faca de minune in fata strainatatii", a spus Klaus Iohannis.

El a anuntat ca in calitate de presedinte va chema partidele la consultari pentru elaborarea uneii legi a votului prin corespondenta, un proiect mai vechi al PNL.

"In calitate de presedinte voi solicita partidelor ca timp de 6 luni sa elaboreze legislatia pentru votul electronic si prin corespondenta. Suntem in secolul XXI, sa ne comportam ca atare. Nu vreau sa mai avem o astfel de situatie", conchis Iohannis.

El a prezentat in conferinta de presa un material video cu incidentele si cozile interminabile de la sectiile de votare din strainatate si de la protestele la care acestea au dus. Stiripesurse.ro va prezinta acest material video al celor de la ACL:

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.