Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în Uniunea Europeană: Laburiştii anunţă că Brexitul ar putea fi ANULAT

rfi.fr
Brexit

Şoc în Uniunea Europeană, dar şi în întreaga Europă. Partidul Laburist din Marea Britanie anunţă că Brexitul ar putea fi anulat. Cum s-a ajuns la o asemenea concluzie? Unul dintre cei mai importanti politicieni laburisti avertizeaza ca modul in care a fost declansata procedura de Brexit ar putea fi gresit, ducand la anularea acesteia.

Citește și: Avertisment al lui Radu Tudor pentru Liviu Dragnea: Ce s-ar putea întâmpla în interiorul PSD

Baroneasa Eluned Morgan, unul dintre cei mai importanti membri ai Partidului Laburist, a declarat intr-o sedinta a Adunarii Nationale din Tara Galilor ca actul oficial de retragere din Uniunea Europeana ar putea fi nul din cauza unei erori. Morgan spune ca scrisoarea trimisa de premierul Theresa May presedintelui Consiliului European Donald Tusk pentru a anunta activarea Articolului 50 nu este formulata corect, conform ProTV. „Actul respectiv autorizeaza prim-ministru sa notifice UE ca intentionam sa iesim, dar nu specifica in mod expres ca vom iesi”, spune baroneasa, citata de Independent. „E o chestiune reala, daca nu cumva actul ar putea fi atacat in justitie” – ceea ce, potrivit mai multor experti in drept, ar duce la anularea demersurilor Guvernului britanic privind iesirea din UE, facand necesara reluarea procesului. Ca urmare, Morgan a cerut clarificari ministrului galez de Finante, Mark Drakeford, care a recunoscut ca ar putea exista o problema.

Citește și: Incredibil! Ce pensie alimentară primește Eba de la tatăl copiilor săi

Drakeford spune ca mai multi juristi, inclusiv membri ai Curtii Supreme, i-au atras atentia asupra acestei „potentiale erori tehnice”. Ministrul sustine insa ca o astfel de eroare de forma nu poate avea impact, atata timp cat actul de retragere din UE a fost sustinut de o majoritate politica. „Multi confunda partea legala cu cea politica in acest caz”, afirma Drakeford.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.