Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOCANT. Fabricantii de arme isi cauta clienti in randul COPIIILOR din SUA

addictinginfo.org
arma copil

Fabricanţii de arme din Statele Unite şi puternicul lor lobby îşi întăresc campaniile de marketing care îi au ca ţintă pe copii, propunând carabine 22 LR uşoare pentru băieţi şi pistolete roz pentru fete, relevă un studiu publicat joi, citat de AFP.

Sunt consideraţi potenţiali clienţi copiii de şcoală primară, cu vârste între 6 şi 12 ani, conform raportului realizat de Violence Policy Center, o asociaţie de luptă împotriva violenţelor comise prin arme de foc.

"Dat fiind că principala clientelă - bărbaţii albi - este pe cale să îmbătrânească şi să moară, industria armelor de foc îşi întoarce privirile asupra copiilor din America. Aşa cum industria tutunului caută noi fumători pentru a-i înlocui pe cei în vârstă, fabricanţii de arme caută noi trăgători cărora să le vândă produsele lor letale", subliniază raportul.

Constatând că aceste eforturi de marketing 'se intensifică' în direcţia tinerilor, Violence Policy Center oferă ca exemplu o serie de carabine 22 LR special concepute pentru copii, cu o gamă de tonuri vii inspirate din creioanele de colorat.

Aceste carabine sunt deliberat fabricate cu mai mult plastic, pentru a fi mai uşoare şi pentru a le fi sporită atractivitatea în rândul copiilor.

În spatele acestor campanii se află deseori puternica organizaţie National Rifle Association (NRA), cea care face cel mai intens lobby în favoarea armelor în America şi care încearcă să îi convingă pe părinţi să le ofere copiilor lor un prim contact cu armele cât mai devreme posibil.

Tinerii cititori au astfel posibilitatea să se aboneze la revista 'Junior Shooters' şi să îşi procure toate echipamentele de tânăr vânător, de la ţinută de camuflaj la carabine autentice.

Nu este neobişnuit în SUA ca minorii de până în 12 ani să fie învăţaţi să tragă cu gloanţe reale, în pofida riscului de rănire produs de reculul armei şi a slabei înţelegeri a pericolului printre cei tineri.

În prezent, o treime dintre copiii americani care locuiesc într-o gospodărie au cel puţin o armă. Două milioane dintre ei trăiesc în apropierea unei arme nesecurizate, conform organizaţiei Everytown for Gun Safety.

Nu trece nicio săptămână fără ca în SUA să nu se înregistreze un grav accident care implică un copil şi o armă de foc. În unele zone ale ţării, armele de foc au devenit a doua cauză a mortalităţii infantile, după accidentele auto.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.