Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOCANT Testamentul complet al teroristului care s-a detonat în aeroportul din Bruxelles

teroristi Bruxelles

Ibrahim El Bakraoui, unul dintre cei doi atacatori sinucigasi de la aeroportul Bruxelles-Zaventem, a lasat in urma sa un mesaj in care ii disculpa pe alti presupusi complici, relateaza luni cotidianul belgian La Derniere Heure. Un mesaj inregistrat de catre Ibrahim El Bakraoui in care acesta isi exprima disperarea a fost descoperit in laptopul gasit abandonat intr-o pubela pe strada Max Roos din districtul bruxellez Schaerbeek, in urma atacurilor teroriste comise in urma cu aproape doua saptamani in aeroportul si metroul din Bruxelles si soldate cu 32 de morti si peste 300 de raniti.

Citeşte şi: Papa Francisc a întrebat despre o vizită în România: 'Eu aș vrea să vin'

In mesajul respectiv, Ibrahim El Bakraoui face referire la diferiti suspecti care au fost arestati pentru complicitate si descrie ceea ce a facut fiecare dintre acestia pentru el in pregatirea atentatului sinucigas de la aeroportul Zaventem. Insa, potrivit lui El Bakraoui, aceste persoane care i-au oferit ajutor nu stiau la acea vreme care este scopul real al cooperarii lor, relateaza Agerpres. Dintre ei, Mohamed Bakkali (28 de ani) este considerat a fi individul care a inchiriat apartamentul de pe strada Henri Bergé, din cartierul bruxellez Schaerbeek, unde au fost realizate centuri cu explozibil pentru atentatele de la Paris, din 13 noiembrie anul trecut.

Citeşte şi: Scandal imens în Grecia: O româncă, șefa misiunii FMI, implicată în WikiLeaks

Bakkali este cel care a inchiriat si o casa la Auvelais, langa Namur (sud-estul Belgiei), unde au fost asamblate alte asemenea dispozitive. Atentatele de la Bruxelles au fost comise de trei atacatori sinucigasi - Ibrahim El Bakraoui si Najim Laachraoui, la aeroportul Bruxelles-Zaventem, si Khalid El Bakraoui, in statia de metrou Maelbeek. Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadista Stat Islamic.

Citeşte şi: Doliu în lumea sportului: Un mare campion mondial a încetat din viaţă la doar 23 de ani / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.