Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Social media, inundate de imagini după cutremurul care a lovit Bodrum în plin sezon estival

mintmetrics.ro
retele sociale social media

Social media au fost inundate vineri de imagini după cutremurul de 6,7 grade resimţit puternic la Bodrum în Turcia şi pe insula Kos din Grecia, în plină noapte şi în vârf de sezon estival, provocând scene de panică în restaurante şi pe străzile pline de locuitori şi turişti veniţi să se bucure de vacanţă, potrivit AGERPRES.

 

Mulţi internauţi au distribuit fotografii şi videoclipuri cu pagubele şi inundaţiile cauzate de mişcarea telurică ce a durat aproximativ 20 de secunde şi a avut cel puţin cinci sau şase replici de mai mică intensitate, relatează Huffington Post. Pe Twitter, clipuri video filmate de trecători arată confuzia care a domnit timp de mai multe minute.

Cutremurul a provocat moartea a două persoane de naţionalitate turcă şi suedeză aflate în Grecia. De asemenea, peste 350 de persoane, dintre care 25 sunt încă spitalizate, au beneficiat de îngrijiri medicale în staţiunea balneară turcă. Răniţii au primit îngrijiri în curtea spitalului, întrucât plafonul clădirii a fost afectat din cauza seismului.

Citeşte şi: Lovitură INCREDIBILĂ pentru Ilie Năstase. Decizia OFICIALĂ a Federației Internaționale de Tenis .

Multe fisuri au apărut pe clădiri din Bodrum iar reţeaua de telefonie mobilă a fost afectată din cauza suprasolicitării.

Conform media turce, seismul a provocat un mic tsunami în largul coastelor turce, iar valurile au inundat staţiunea balneară Gubet, din apropiere de Bodrum, provocând avarierea mai multor maşini.

Epicentrul seismului s-a aflat la 10 km sud-est de Bodrum şi 16,2 km est de Kos, în Grecia, la ora locală 01.31, potrivit USGS.

Cutremurele sunt frecvente în Grecia şi în largul coastei de vest a Turciei în Marea Egee, care se află între cele două ţări. La 12 iunie, o persoană a murit şi mai mult de zece au fost rănite pe insula grecească Lesbos, în partea de nord a Mării Egee, de un cutremur cu magnitudinea 6,3, care a fost simţit atât în Atena, cât şi la Istanbul.

Citeşte şi: Detalii CUTREMURĂTOARE despre asasinatul din gară. Mărturii INCREDIBILE ale criminalului: 'URĂSC poliţiştii' - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.