Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiştii ungari consideră că o Uniune Europeană cu mai multe viteze ar fi un păcat istoric

polonia ungaria

Rămânerea Ungariei în afara cooperării strânse dintre statele Uniunii Europene prefigurată în Declaraţia de la Roma, semnată sâmbătă de liderii europeni, ar fi un 'păcat istoric' comis împotriva naţiunii ungare, consideră liderul grupului socialist, de opoziţie, din parlamentul de la Budapesta, Bertalan Toth, transmite luni agenţia MTI. Partidul Socialist ungar este de acord cu obiectivele stabilite în documentul semnat la summitul european aniversar, ce fac referire la o Uniune Europeană în care cetăţenii să se simtă în siguranţă, cu o economie prosperă şi care să crească în mod sustenabil, acordând totodată atenţie dimensiunii sociale şi care să fie activă pe plan internaţional, a adăugat Bertalan Toth.

Însă el a menţionat în continuare că ideea ca, la nevoie, statele membre să acţioneze cu ritmuri sau viteze diferite stârneşte preocupări, întrucât scenariul care implică o Europă cu două viteze ar obliga Ungaria să decidă în care dintre cercuri doreşte să se regăsească. Problemele sistemice ale UE nu trebuie să fie un motiv pentru a zădărnici toate iniţiativele, ci trebuie soluţionate pentru a crea o Europă în care să se acorde mai multă atenţie chestiunilor sociale, a mai spus Bertalan Toth, conform Agerpres.

La rândul său, vicepreşedintele Partidului Socialist ungar, Istvan Ujhelyi, i-a cerut premierului Viktor Orban să-şi revizuiască politica faţă de UE, în opinia sa o Europă cu două viteze putând să însemne şi că 'o ţară sau două, Ungaria şi Polonia, să nu fie implicate în progresele mai rapide în interiorul UE'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.