Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare de la Bruxelles pentru România: Consiliul Europei atinge o problemă sensibilă

consiliul europei

Grupul de experţi al Consiliului Europei pe probleme de trafic de fiinţe umane (GRETA) îi cere României să intensifice eforturile de prevenire a traficului de copii şi să îmbunătăţească metodele de identificare şi asistenţă acordată victimelor, potrivit unui raport dat publicităţii vineri de Consiliul Europei (CoE).

Documentul evaluează evoluţia României în implementarea Convenţiei Consiliului Europei privind Lupta împotriva Traficului de Fiinţe Umane de la ultimul raport care a fost elaborat în 2012.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

Conform experţilor, 4. 622 de copii din România au căzut victime traficului de fiinţe umane în perioada 2011-2015. Peste jumătate dintre ei au fost traficaţi şi exploataţi sexual, 34% au fost traficaţi pentru muncă şi 6% pentru cerşetorie. Principalele ţări de destinaţie sunt Italia, Spania, Germania, Franţa, Grecia, Polonia şi Marea Britanie.

”România a făcut progrese în ultimii ani în ceea ce priveşte politicile publice în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane. Însă e nevoie de eforturi mai mari, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea acestui gen de infracţiune şi asigurarea asistenţei şi protecţiei pentru victime prevăzute de Convenţie', a declarat secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland.

Citește și: SCANDAL într-un liceu din București: Ce poze a putut să posteze o profesoară / FOTO

Experţii Consiliului Europei notează că autorităţile române au elaborat un cadru legislativ în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane, au fost luate măsuri în ceea ce priveşte pregătirea politiştilor de frontieră, au fost realizate campanii de conştientizare publică şi numărul condamnărilor pentru trafic de fiinţe umane a crescut.

Cu toate acestea, remarcă experţii, numărul copiilor care au căzut victime traficului a crescut considerabil în perioada 2011-2015 şi recomandă elaborarea unor programe de pregătire a personalului din domeniul protecţiei copilului. De asemenea, aceştia recomandă o atenţie specială acordată comunităţilor de romi şi copiilor migranţi/refugiaţi.

Citește și: VIDEO ȘOCANT S-a filmat în timp ce-i mânca placenta soției

De asemenea, experţii Consiliului Europei recomandă extinderea mandatului inspectorilor de muncă şi o monitorizare mai atentă a agenţiilor de recrutare a forţei de muncă pentru străinătate.

Oficialii mai avertizează autorităţile române că e nevoie ca statul roman să asigure o mai bună asistenţă victimelor, fără să discrimineze în funcţie de naţionalitate, să aloce resurse umane şi financiare suficiente pentru a le reintegra în societate şi pe piaţa muncii, informează agerpres.ro.

Citește și: Brad Pitt a dat de BELEA: RENUNȚĂ la tot

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.