Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOLICITARE: 'Tăriceanu își poate închide SINGUR dosarul, dacă e unul politic'

tariceanu

Un nou scandal a izbucnit în cadrul ALDE! Senatorul Vasile Nistor l-a ironizat pe Călin Popescu Tăriceanu, căruia i-a transmis că își poate "închide singur dosarul". "Fără calitatea de parlamentar, Tăriceanu va putea apărea în fața judecătorilor de la instanțele inferioare, în care susține că are încredere, iar dosarul ar fi devoalat ca o simplă înscenare.", a spus Vasile Nistor.

În urmă cu o săptămână ofeream publicității lista penalilor care au orchestrat excluderea mea din ALDE, speriați de ideea introducerii unor criterii de integritate în partid. Am spus-o atunci, o repet și acum, adoptarea principiilor de integritate este singura soluție validă pentru reformarea clasei politice. Lupta anticorupție începe cu integritatea fiecarui partid, fiecărui parlamentar, fiecărui ales local.

Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și al ALDE, m-a acuzat direct, în repetate rânduri, că vorbesc despre integritate, onestitate și anticorupție doar pentru a prejudicia electoral ALDE. Ceea ce omite domnul Tăriceanu să precizeze este că, la momentul declanșării procesului de reformare în ALDE, eram președintele executiv al acestei formațiuni. Eram numărul 2, dacă doriți această exprimare consacrată. Iar din fruntea unui partid, din funcția de președinte executiv, nu există nicio rațiune pentru a lovi în propria formațiune.

Citește și: Cristoiu, IRONIC cu Iohannis: 'A luat loc la Masa Tăcerii ca la o masă de bodegă'

Am fost numit, de mai multe ori și de mai mulți comunicatori ai ALDE, ”tradător”. Dar niciodata nu s-a explicat ce am trădat. Frăția corupților? Nu aveam cum, nu fusesem niciodată membru.

Mi s-a reproșat că am devenit principalul promotor al principiilor de integritate doar pentru a-mi asigura un loc pe listele PNL la alegerile parlamentare. N-am răspuns până acum acestei intoxicări, pentru că nu sunt adeptul vorbelor și promisiunilor, ci al faptelor și al dovezilor.

Am rămas membru ALDE până în ultimul moment și am deținut calitatea de președinte executiv până la excluderea mea. Nu am părăsit partidul, despre care am crezut și încă mai cred că poate fi salvat, ci am fost ”executat” politic de penalii cu influență. Nu candidez pe nicio listă, deși am fost ofertat. Am refuzat oferta național-liberalilor, după cum ei înșiși recunosc, într-un articol pe care, sunt convins, chiar și Călin Popescu Tăriceanu l-a citit.

A fost decizia mea, pentru a mă ocupa exclusiv de proiectul unui parlament curat. De mișcarea pe care am inițiat-o, Acțiunea pentru Parlament Curat 2016. Excluderea din ALDE, pusă la cale de gașca celor certați cu legea, m-a convins dincolo de orice dubiu că proiectul meu este un succes. Teama lor de anticorupție a fost amplificată de valul de susținere pe care Acțiunea îl are în teritoriu, în rândurile membrilor ALDE și nu numai.

Acum, când demonstrez că nu locul pe o listă de partid a fost miza mea, ci salvarea unui partid cu potenţial, e clar pentru toată lumea că domnul Călin Popescu Tăriceanu a minţit. Însă eu nu am minţit când am publicat lista penalilor din ALDE. Chiar zilele acestea, unul dintre liderii partidului, Aristotel Căncescu, prezent pe lista întocmită de mine, a fost reținut de DNA.

Iar dacă tot vorbim despre adevăr sau minciună, să demontăm și o altă minciună celebră a președintelui Călin Popescu Tăriceanu: ”dosarul politic”.

Președintele Senatului susține că este nevinovat, iar acuzațiile care i se aduc sunt parte a unui ”dosar politic” instrumentat de adversari, nu? Atunci de ce nu dorește domnul Tăriceanu să închidă, printr—un singur gest, acest așa-zis dosar politic, demisionând? Fără calitatea de parlamentar, Tăriceanu va putea apărea în fața judecătorilor de la instanțele inferioare, în care susține că are încredere, iar dosarul ar fi devoalat ca o simplă înscenare.

În plus, demisia sa din funcția de președinte al Senatului ar fi un prim pas spre repararea imaginii acestei instituţii – mult prea afectată de lupta împotriva justiţiei dusă de Tăriceanu – şi singura şansă reală pentru ALDE de a scăpa de eticheta de „partid al penalilor”.

Însă, dacă nu e vorba de niciun dosar politic, Călin Popescu Tăriceanu are toate motivele să se agațe până în ultima clipă de fotoliul președintelui Senatului. Ceea ce și face.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.