Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția anti-terorism a lui Klaus Iohannis / VIDEO

nasul.tv
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că atacurile care au avut loc în Europa în ultima perioadă arată că terorismul este 'peste tot în civilizaţie', dar şi-a exprimat încrederea că aceste probleme pot fi rezolvate prin solidaritate.

"Azi e o zi neagră pentru Uniunea Europeană. Bruxelles-ul a fost sub atac terorist, Uniunea Europeană e sub atac terorist şi, din păcate, şi Turcia a fost sub atac terorist. Aceste lucruri ne arată că terorismul e prezent peste tot în civilizaţie, că problemele lumii sunt departe de a fi rezolvate, dar acolo putem să intervenim noi, cu prietenia între ţări, cu solidaritatea dintre noi, avem o şansă foarte bună să rezolvăm aceste probleme. Solidaritate este, probabil, cuvântul care se potriveşte cel mai bine în această situaţie şi cred că toată lumea a rămas îndurerată, impresionată şi când am avut acele atacuri în Istanbul, Ankara, Paris şi azi, din nefericire, în Bruxelles', a spus Iohannis, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Istanbul.

El a precizat că la aceste atacuri teroriste trebuie răspuns cu dorinţă de pace şi cu solidaritate.

'Acestor atacuri trebuie să le contrapunem dorinţa noastră de pace, de colaborare, solidaritatea noastră în rezolvarea marilor probleme cu care ne confruntăm în regiunea în care trăim şi noi, românii, şi turcii. Sunt probleme cunoscute - terorismul, migraţia, războiul din Siria şi multe alte probleme care, din păcate, ne reţin atenţia mai mult decât am fi dorit. (...) Am toată încrederea că, împreună cu partenerii noştri, vom biruri, vom ajunge să rezolvăm aceste probleme', a adăugat şeful statului.

 

M-am întâlnit astăzi, în cadrul vizitei de stat pe care o fac în Turcia, cu românii din Istanbul. Din păcate, și acest oraș a fost lovit, de curând, de atentate teroriste. Întreaga lume civilizată este greu încercată de manifestări extremiste. Trebuie să rămânem însă solidari, iar acestor atacuri trebuie să le contrapunem dorința noastră de pace și de colaborare.

Posted by Klaus Iohannis on 22 Martie 2016

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.