Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOLUȚIILE PSD pentru Primăria Capitale. Un fost premier intră în calcule/ surse

sah

Social-democrații se regrupează după ce liberalii au mutat cu Ludovic Orban. Sondajele pe fiecare sector făcute cu Avengarde nu vor fi făcute publice și decizia a fost ca acestea să fie reluate cu și mai mulți candidați. Același lucru se întâmplă și la Primăria Capitelei acolo unde  sunt testați mai mulți oameni.

În principiu cel mai bun candidat ar fi senatorul Gabriela Firea, dar mai sunt testați fostul premier interimar Sorin Cîmpeanu și senatorul Orlando Teodorovici, fost ministru al Finanțelor. Există posibilitatea ca la unii din ei să fie doar o dorință, dar e cert că PSD încearcă toate variantele.

Totul se complică atunci când vine vorba de alianțe. În funcție de ele va fi proiectat și candidatul. În acest moment cea mai viabilă alianță ar fi cu ALDE, dar mișcarea lui Gabriel Oprea de demisiona din fruntea UNPR a readus acest partid în postura de a sta la masă. (până acum Tăriceanu a refuzat obsesiv orice fel de discuții cu Gabriel Oprea pe care îl consideră nefrecventabil).

O alianță în 3 ar spori șansele la primăria mare și la primăriile de sector, dar ar limita numărul de mandate în consiliile de sector și în CGMB. O alianță în 2 (PSD+ALDE) ar aduce un plus pentru PSD, dar ar fi puternic erodați de UNPR și la sectoare și la Capitală pentru că un candidat ca senatorul Ilie Năstase, fostă vedetă a tenisului mondial ar mușca serios din stânga.

PSD încearcă oameni grei și la sectoare. Potrivit informațiilor noastre, oameni ca Rovana Plumb sau Nicolae Bănicioiu sunt luați în calcul pentru candidaturi la sectoare. În acest moment aceștia nu își doresc astfel de candidaturi, dar există posibilitatea să fie obligați să o facă.

În acest moment PSD și PNL își împart aproape egal electoratul din Capitală. Diderența o vor face mișcările de ultim moment, persoanele puse și mai ales alianțele alese.

Vezi și: BOMBA anului în România: OMV poate pierde Petrom în favoarea statului român

Vezi și: Lovitură pentru Radu Banciu: Tribunalul București l-a condamnat DEFINITIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.