Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: Aproape 70% dintre americani cred ca Hillary Clinton va castiga scrutinul prezidential

twitter.com
Hillary Clinton Donald Trump

Aproape 70% dintre alegatorii americani cred ca Hillary Clinton, candidatul democrat, va castiga scrutinul prezidential din 8 noiembrie, dar cei mai multi apreciaza ca politicianul republican Donald Trump nu va recunoaste rezultatul, releva un sondaj CNN/ORC, citata de Mediafax.

Potrivit sondajului, 68% dintre americani cred ca Hillary Clinton va fi presedintele Statelor Unite, iar 66% sunt convinsi ca scrutinul va fi corect.

Aproape 80% dintre alegatori cred ca, dupa validarea rezultatelor, candidatul invins va trebui sa recunoasca infrangerea si rezultatele. Insa, 52% apreciaza ca exista riscul ca, in cazul unei infrangeri, Donald Trump, care a evocat riscul unor fraude electorale, sa nu recunoasca rezultatele.

Donald Trump, candidatul republican la functia de presedinte al SUA, a declarat saptamana trecuta ca va respecta un rezultat "clar" al scrutinului prezidential, chiar daca ar pierde, precizand ca isi rezerva si dreptul de a contesta alegerile. Trump a afirmat ca echipa democrata pregateste fraude masive in scrutinul prezidential, acuzandu-i pe liderii republicani de complicitate. "Sigur ca au loc fraude masive in procesul electoral. De ce neaga liderii republicani acest lucru? Sunt atat de naivi!", a transmis Donald Trump.

In replica, presedintele Barack Obama i-a recomandat candidatului republican sa inceteze acuzatiile lipsite de fundament privind presupuse fraude care s-ar pregati in scrutinul prezidential. "Niciun om serios nu ar putea sugera ca alegerile din America ar putea fi fraudate, mai ales ca procesul electoral este atat de descentralizat si sunt implicate atat de multe persoane", a declarat Barack Obama. "Nu exista dovezi ca s-ar fi intamplat asa ceva in trecut sau ca se va intampla acum. L-as sfatui pe domnul Trump sa nu se mai planga si sa ofere argumente politice daca vrea sa obtina voturi", a subliniat Barack Obama, care o sustine in scrutinul prezidential pe democrata Hillary Clinton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.