Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Câți români ar accepta căsătoriile homosexuale

casatorii-gay

O cercetare sociologică realizată de institutul Pew Research Center în 18 țări, în perioada iunie 2015 - iulie 2016 și publicată pe 10 mai 2017 arată atitudinea cetățenilor din estul și sud-estul Europei față de mai multe teme sociale, inclusiv căsătoriile între persoane de același sex.

Doar 26% dintre români ar fi de acord cu căsătoriile homosexuale, potrivit sondajului publicat a doua zi după ce s-a votat, în Camera Deputaților, inițiativa Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției, în sensul definirii familiei ca uniune între un bărbat și o femeie. Românii peste 35 de ani ar accepta căsătoriile homosexuale într-un procent mai mare, de 33%, în timp ce românii peste 35 de ani au o medie de acceptare de 23%.

Vezi și: SURSE - Daniel Constantin își face partid: lovitură pentru Tăriceanu

Vezi și: Sondaj IMAS. Greul abia începe pentru PSD

În ciuda acestor rezultate, nu mai puțin de 82% dintre români consideră că homosexualitatea este imorală. În toată regiunea, acceptarea homosexualității este mai mare în țările majoritar catolice decât în cele majoritar ortodoxe, se mai arată în sondaj.

În Romania, datele au fost colectate prin interviuri asistate de calculator în perioada 1 iulie - 18 octombrie 2015. Sondaj a avut un eșantion de 1.361 de români, iar marja de eroare este +/- 4,5 puncte..content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.