Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj CONTROVERSAT după ce Trump a venit la putere. Ura și discriminarea, creștere SPECTACULOASĂ

AGERPRES
Donald Trump

Aproximativ două treimi (63%) dintre americani estimează că ura şi discriminarea sunt în creştere în SUA după alegerea lui Donald Trump, potrivit unui nou sondaj publicat joi şi citat de AFP, scrie agerpres.ro

După o serie de alerte pentru atacuri cu bombă şi cimitire evreieşti profanate, îngrijorarea faţă de o recrudescenţă a antisemistismului a crescut puternic, potrivit acestui sondaj al Institutului american Quinnipiac, efectuat între 4 şi 6 martie.

PREMIERĂ Grindeanu, replică tăioasă pentru Ponta: 'Nu cred că abordarea enunțată este cea corectă'


Circa 70% dintre americanii intervievaţi au estimat că aceasta este o problemă "gravă şi foarte gravă", în creştere mare în raport cu cei 49% chestionaţi în cursul unui sondaj similar publicat în 9 februarie. 

Alegătorii americani se arată foarte împărţiţi faţă de reacţia lui Donald Trump în legătură cu amplificarea atacurilor împotriva comunităţii evreieşti. Astfel, 38% dintre persoanele chestionate îi aprobă răspunsul, în timp ce 37% îl dezaprobă, conform acestui sondaj efectuat pe un eşantion de 1.323 de alegători, cu o marjă de eroare de 2,7 puncte. 

Trump fusese criticat de unii pentru că ar fi întârziat să denunţe multiplicarea acestor ameninţări, ceea ce el a făcut în discursul său în faţa Congresului în 28 februarie. 

Una dintre cele mai mari organizaţii americane de luptă împotriva antisemitismului, Anti-Defamation League, a înregistrat circa 140 de alerte de atacuri cu bombă împotriva unor centre ale comunităţii evreieşti de la începutul anului. De asemenea, trei cimitire evreieşti au fost profanate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.