Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ devastator pentru Trump: Câți americani regretă că l-au votat

Donald Trump

Circa unul din opt americani care au votat pentru Donald Trump la alegerile prezidenţiale de anul trecut spun că nu ar mai vota la fel, după cele întâmplate pe parcursul primelor sale şase luni de preşedinţie, relevă un sondaj Reuters/Ipsos, potrivit Agerpres.

Deşi majoritatea celor care l-au votat la 8 noiembrie 2016 afirmă că îşi menţin poziţia, orice erodare a bazei de sprijin îi poate crea probleme lui Trump, care a obţinut victoria la prezidenţiale cu o diferenţă foarte mică şi fiecare susţinător este important pentru a-şi putea putea vedea adoptate proiectele de către Congres şi eventual pentru a obţine un al doilea mandat în 2020, notează Reuters.

Vezi și: OFICIAL Guvernul a mai dat o ZI LIBERĂ

Vezi și: DNA continuă audierea apropiaților lui Liviu Dragnea. Cine a ajuns în fața procurorilor

În sondajul realizat în iulie, 12% dintre cei intervievaţi au afirmat că nu ar mai vota cu Donald Trump "dacă alegerile prezidenţiale din 2016 ar avea loc astăzi". În acelaşi timp însă, 88% şi-au confirmat votul în favoarea actualului şef de stat, ceva mai mult faţă de 82% în sondajul similar realizat în mai, ceea ce sugerează o uşoară îmbunătăţire a bazei de sprijin a lui liderului de la Casa Albă, în pofida eşecului Partidului său Republican de a revizui sistemul de sănătate şi a investigaţiilor cu privire la legăturile campaniei lui Trump cu Rusia. 

Majoritatea preşedinţilor îşi pierd din susţinere cu trecerea timpului, odată instalaţi la Casa Albă, menţionează Reuters. 

Alegătorii lui Trump care au spus că nu l-ar mai vota s-au declarat fie sătui de criticile sale la adresa democraţilor, a media şi a justiţiei, fie dezamăgiţi de faptul că administraţia nu i-a alungat pe imigranţii ilegali din comunităţile lor, fie supăraţi că nu s-a pus capăt lipsei de încredere şi partizanatului extrem de la Washington.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.