Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - În ce instituţii au încredere românii. Evoluţii spectaculoase în ultimele 16 luni

sondaj

Românii au cea mai mare încredere în NATO, apoi ONU și UE în ceea ce privește instituțiile internaționale, relevă un sondaj Inscop dat publicității marți. În domeniul instituţiilor interne, încrederea în armată a crescut în ultimele luni, la fel ca încrederea în Preşedinţie şi DNA. În schimb, încrederea în Guvern a scăzut.

Potrivit cercetării, NATO se bucură de încredere multă și foarte multă din partea a 60,7% dintre români, depășind în premieră pragul de 60%, față de 55% în luna februarie.

Pe locul secund al topului încrederii în instituțiile internaționale se situează ONU, cu 56,2% încredere multă și foarte multă (51,9% în februarie), iar locul al treilea este ocupat de UE, cu 55,5% încredere multă și foarte multă (51,7% în februarie). Comisia Europeană se plasează pe locul al patrulea, cu 50,2% (47,9% în februarie), urmată de Parlamentul European — 48,3% (46,2%, în februarie).

Pe ultimele locuri continuă să se afle Banca Mondială, cu 39,2% (37,5% în februarie) și FMI — 33% (29,5% în februarie).

Barometrul a fost realizat de Inscop Research la comanda Adevărul în perioada 23-30 aprilie. Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.