Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: Ponta, văzut CÂŞTIGĂTOR al DEZBATERII chiar si de votantii lui Iohannis

csci 12.11.2014

Peste două treimi dintre români (70%) consideră că Victor Ponta a câştigat dezbaterea de la Realitatea TV cu Klaus Iohannis. Conform unui sondaj CSCI realizat chiar în seara dezbaterii, percepţia că Ponta l-a dominat la toate capitolele pe Iohannis este împărtăşită într-o proporţie mare de nehotărâţi, 65% dintre aceştia considerând că Ponta l-a învins pe Iohannis, cunoscut fiind că miza dezbaterilor pentru turul 2 vizează convingerea acestei categorii de public că unul din cei doi candidaţi este potrivit pentru funcţia prezidenţială.

Surpriza vine însă din măsurarea percepţiei votanţilor lui Klaus Iohannis. Peste jumătate (55%) dintre cei care l-au votat pe candidatul ACL pe 2 noiembrie consideră că Ponta a fost mai bun decât propriul lor candidat în dezbaterea prezidenţială. O altă surpriză de proporţii vine dinspre Ardeal, regiune unde mai bine de jumătate dintre ardeleni (58%) consideră că Ponta a câştigat confruntarea în faţa lui Iohannis. Lovitura de graţie este primită de Iohannis de la electoratul tânăr (18-35 de ani), care consideră de asemenea că Ponta a fost mai bun decât Iohannis la confruntarea de aseară de la Realitatea TV.

Candidatul PSD conduce, la percepţia câştigătorului dezbaterii, pe toate tipurile de electoral, pe toate publicurile şi regiunile din ţară. Prima dezbatere dintre cei doi candidaţi poate fi, deci, catalogată drept un succes major pentru Ponta şi un eşec de proporţii pentru Klaus Iohannis.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.