Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - PSD se menține la un scor URIAȘ, PNL vine din urmă. USR și PMP se PRĂBUȘESC

Un sondaj realizat de Avangarde prezintă situația politică la zi în România. Această poză ne arată că PSD se menține la un scor uriaș, în timp ce liberalii încep să recupereze teren. Prăbușirea vine de la USR și PMP, partide care au o scădere constantă după alegeri, în timp ce ALDE a crescut serios în preferințele electorale.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga cu 44%, în timp ce liberalii ar lua 26%. ALDE s-a ridicat serios după alegeri și a ajuns la 11%.

PMP a căzut sub pragul electoral și se situează la 4%, același scor fiind înregistrat și de UDMR. După ieșirea lui Nicușor Dan din scenă, USR a scăzut la 6%.

content-image

Legea recursului compensatoriu a produs o mare nemulțumire socială. 58% dintre români ar fi preferat ca România să plătească amenda dictată de CEDO, dar să nu elibereze deținuții pe străzi. De asemenea, 56% ar fi de acord să se instituie o taxă specială pentru achitarea amenzii către CEDO.

O altă cifră interesantă o remarcăm la întrebarea ”care este cea mai importantă instituție din România?”. Conform sondajului, 37% dintre români consideră că Parlamentul este cea mai importantă instituție, 18% Președinția și 12% Guvernul. În același timp, doar 8% consideră Biserica cea mai importantă instituție și 6% consideră că DNA este instituția cea mai importantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.