Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: Românii spun că țara se îndreaptă într-o direcție greșită

partid grafic sondaj

Peste jumatate dintre români (52,3%) considera ca tara se îndreapta într-o directie gresita, starea de sanatate, posibilitatea unui conflict în zona si diminuarea veniturilor fiind principalele surse de îngrijorare, potrivit unui sondaj INSCOP.

Potrivit cercetarii, 34,3% din populatia României considera ca tara noastra se îndreapta într-o directie buna, în timp ce 52,3% sunt de parere ca se îndreapta într-o directie gresita, procentul non-raspunsurilor fiind de 13,4%.

Sondajul releva ca în topul surselor de îngrijorare se afla starea de sanatate (20% fata de 23,3% în octombrie), posibilitatea unui conflict în zona (18,6% fata de 14,2% în octombrie) si diminuarea veniturilor (17,5% fata de 16% în octombrie), urmate de cresterea preturilor (12,2% fata de 13,1% în octombrie), pierderea locului de munca (11,7% fata de 12,5% în octombrie) si instabilitatea politica (10,4% fata de 8,7% în octombrie).

'Clasamentul surselor de îngrijorare este încheiat de calamitatile naturale (4,4% fata de 5,6% în octombrie) si deteriorarea mediului înconjurator (1,2% fata de 1,5% în octombrie). 2,8% dintre respondenti se declara îngrijorati de alte probleme, în timp ce 1,2% nu stiu sau nu raspund', arată sondajul INSCOP.

Rezultatele sondajului arata si ca 48,9% dintre români apreciaza ca traiul lor este la fel ca acum un an, 25,2% considera ca este mai prost, iar 24,4% mai bun. Procentul celor care nu stiu sau nu raspund a fost de 1,5%.

O treime dintre cei intervievati (33,4%) apreciaza ca anul viitor vor trai la fel ca în 2015, 28,7% ca vor trai mai bine, în timp ce 23,8% considera ca nivelul de trai personal se va înrautati. Procentul non-raspunsurilor a fost de 14,1%.

Barometrul INSCOP - ADEVARUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.071 persoane si este reprezentativ pentru populatia României de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ? 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.