Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Scade drastic încrederea în Justiție și Administrație dar crește în Poliție și Armată

sondaje-de-opinie

O cercetare sociologică de proporții arată o realitate tristă. Încrederea în Justiție scade drastic pe fondul scandalurilor care au izbucnit în ultimul timp în zona DNA și a deciziilor instanțelor care achită pe bandă rulantă sau respingerea de rechizitorii slab întocmite către parchete (îndeosebi către DNA în dosare catalogate ca fiind de mare corupție). În scăderea se află și administrația publică. În schimb... de o revenire spectaculoasă are parte Poliția, iar Armata își consolidează imaginea de cea mai de încredere instituție din România.

Victor Ponta joacă la RUPERE: Își depune DEMISIA în alb din PSD

SURSE - Începe epurarea: Dragnea și Tăriceanu dau startul la marea împărțeală

Încrederea cetăţenilor români în justiţie a scăzut  cu 11% faţă de anul 2015. Potrivit datelor cercetării CIADO România din 2015, încrederea populației era de 48% în prezent ea a atins cota 37%. Datele arată că 40% dintre cei chestionaţi au declarat că au tendinţa să NU creadă în Justiţia din România, în creştere cu 9% faţă de 2015. Dintre cei intervievaţi 23% au declarat că nu ştiu sau nu au o părere. 55% au declarat că și-au format părerea că urmare dezbaterilor și informațiilor din mass media și 25% în urma unor procese de natură penală sau civilă în care au fost implicați sau apropiați, iar 20% au preferat să nu raspundă.

În cadrul studiului 70% dintre respondenţii români au declarat că au încredere în Armată, în crestere cu 5 procente faţă de 2015. La nivel naţional aproximativ 46% dintre cetăţeni au încredere în poliţie, în creştere cu 3% faţă de valorile înregistrate în 2015.

ALERTĂ - Parlamentul îl acuză OFICIAL pe Iohannis de ABUZ și UZURPARE

Cât priveşte Guvernul, 21% dintre cei chestionaţi au declarat că au încredere în această instituţie, în scădere cu cinci procente faţă de ultima cercetare. În cazul Administraţiei publice locale, procentul de încredere este de 23%, în scadere cu trei procente.

Mass media râmane la nivelulul de încredere de 35 % comparativ cu cercetarea din 2015.

VEZI AICI ȘI PARTEA DIN CERCETARE REFERITOARE LA OUG 13

Studiul a fost organizat în perioada 20 Februarie – 3 Martie 2017 pe un eșantion de 1500 de persoane au fost intervievate cu vârste cuprinse între 18-60 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.