Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj surprinzător în Polonia: Cum este percepută UE după Brexit

Polonia

Brexitul nu a zdruncinat ataşamentul polonezilor faţă de Uniunea Europeană, în mod tradiţional unul puternic în ţara lor, relevă un sondaj de opinie publicat miercuri de cotidianul Gazeta Wyborcza, potrivit căruia 81% dintre ei ar vota împotriva unei eventuale ieşiri a ţării lor din UE, informează joi AFP.

Potrivit sondajului de opinie realizat luni şi marţi de institutul TNS pentru cotidianul menţionat, doar 13% dintre miile de persoane intervievate ar vota pentru un Polexit, iar 6% dintre ele nu au exprimat o opinie cu privire la această problemă. Studiul arată de asemenea îngrijorările polonezilor după votul britanicilor la referendumul din 23 iunie: 54% dintre persoanele intervievate estimează că Brexitul (ieşirea Marii Britanii din UE) va avea consecinţe negative pentru întreaga UE, iar 52% consideră că aceste consecinţe vor fi negative pentru Polonia.

Polonia, care a aderat la UE în 2004, a beneficiat din plin de statutul său de membru al UE datorită fondurilor europene care au permis modernizarea infrastructurii. Circa 800.000 de polonezi locuiesc în Marea Britanie, beneficiind de deschiderea pieţei acestei ţări pentru muncitorii europeni. Spre deosebire de alte state membre din vestul UE care au menţinut restricţiile pentru angajare, Marea Britanie şi-a deschis deplin, la 1 mai 2004, piaţa muncii pentru nou-veniţii originari din estul Europei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.