Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJUL care dă peste cap calculele politice din Germania: Angela Merkel e ÎNGRIJORATĂ

merkel

Susţinerea pentru conservatorii cancelarului german Angela Merkel a scăzut şi peste o treime dintre germani sunt încă indecişi în legătură cu modul în care vor vota la alegerile legislative din 24 septembrie, potrivit unui sondaj de opinie difuzat vineri, relatează Reuters.

Sondajul săptămânal, efectuat de institutul Forschungsgruppe Wahlen pentru postul de televiziune ZDF, indică o scădere a sprijinului pentru blocul conservator al lui Merkel cu două puncte procentuale, ajungând la 36%, asigurându-i chiar şi aşa statutul de cel mai mare grup din parlament.

Citește și: ȘOC! Motivul REAL al demiterii lui Țuțuianu: detalii (ascunse) despre afacerea acestuia cu armament!

Sprijinul pentru cei mai apropiaţi rivali, social-democraţii din SPD, a crescut cu 1 un punct procentual, ajungând la 23%. Partidul Democraţilor Liberi (FDP) şi Alternativa pentru Germania (AfD, antimigraţie) sunt creditate fiecare cu 10% din intenţiile de vot.

Partidul de extremă stângă Die Linke se menţine la 9% şi Verzii la 8%, scrie agerpres.ro.

Citește și: SURSE! Un nou scandal SCINDEAZĂ PSD! Nu s-a mai întâmplat asta de la căderea Guvernului Grindeanu

Sondajul efectuat pe 1.383 de alegători, între 12 şi 14 septembrie, a indicat de asemenea că 39% dintre cei intervievaţi sunt încă nesiguri asupra opţiunii electorale.

În condiţiile în care în urma alegerilor în parlament ar putea intra şase partide, faţă de patru în prezent, în Germania peisajul politic va fi mai fracturat după vot. Aceasta ar putea face dificilă formarea unui guvern de coaliţie.

Citește și: Pericol pentru BCR! Mutarea DECISIVĂ pe care o pregătește Banca Transilvania

Sondajul de vineri a arătat că ar fi suficient sprijin atât pentru o repetare a 'marii coaliţii' a conservatorilor lui Merkel şi SPD, cât şi pentru aşa-numita coaliţie 'Jamaica', între conservatori, FDP şi Verzi.

Totuşi, copreşedintele Verzilor, Cem Ozdemir, s-a declarat sceptic în legătură cu o variantă 'Jamaica', o referire la culorile partidelor: negru, galben şi verde. 'Nu văd cum am ajunge împreună cu FDP', a declarat el pentru ziarul Berliner Zeitung.

Citește și: EXCLUSIV! Țuțuianu a mințit! Ce urmează să se întâmple astăzi (SURSE)

Marja de eroare a sondajului a fost de trei puncte procentuale. Cu sprijinul pentru conservatorii lui Merkel şi FDP - aliaţi tradiţionali care au condus împreună în trecut - de 46%, marja de eroare indică faptul că aceştia ar putea totuşi ajunge la putere.

Un sondaj de opinie difuzat separat joi a indicat că sprijinul pentru SPD a ajuns la cel mai scăzut nivel în acest an - 20% - în timp ce conservatorii lui Merkel se menţin la 37%.

Citește și: Lovitură pe piața media! Un apropiat al lui Zoltan Teszari a cumpărat un important post tv .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.