Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Blejnar pierde lupta cu DNA: Fostul șef ANAF se întoarce în arest

inquamphotos.com / Raul Giuglea
sorin blejnar

Fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar se întoarce în arest. Magistrații de la Curtea de Apel București au admis recursul procurorilor DNA și au decis ca Blejnar să fie cercetat în continuare înarest preventiv în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, informează B1 TV.

Inițial, instanța hotărâse ca fostul șef al ANAF să fie cercetat sub control judiciar. Procurorii anticorupție au făcut însă recurs, iar acesta a fost admis de judecători.

Meteorologii AVERTIZEAZĂ: Schimbare RADICALĂ a vremii în weekend

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pe 16 decembrie 2016, fiind acuzat de DNA Ploieşti că, în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

"Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip 'fantomă' controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", arată DNA.

Procurorii susţin că, din această sumă de bani, lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.