Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu a anunțat obiectivul înainte de a pleca de la Palatul Victoria

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că obiectivul său este finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Este o chestiune de prestigiu la care ţin foarte mult", a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă comună cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Citeşte şi: Tudorel Toader, răspuns pentru Dragnea: 'Dacă vrem o treabă în salturi, le trimitem şi mâine' /VIDEO

Timmermans a dat indicaţii clare Guvernului. Vicepreşedintele Comisiei Europene a transmis 12 puncte obligatorii pentru România, condiţii pentru ridicarea MCV. "Am încredere în guvernul Sorin Grindeanu. Acestea sunt recomandările noastre. trebuie îndeplinite. Sper că acest Guvern să primească spirjin de la parlament şi din societate. Ne atingem scopul doar dacă ajungem într-un punct fără întoarcere. Statul de drept trebuie să fie ireversibil. Sperăm ca recomandările noastre să fie îndeplinite.

Citeşte şi: Liviu Dragnea îl AMENINȚĂ pe ministrul Justiției: 'Nu poţi beneficia de susţinere la nesfârşit'

Sunt tot mai convins că cel mai bun garant împotriva corupţiei e poporul român. E un sentiment profund că oamenii vor să continue această luptă. După ce MCV va fi încheiat, sunt convins că poporul român va continua această luptă anticorupţie. Românii fac asta nu pentru că le spune Bruxelles-ul ci pentru că aşa îşi doresc ei. Eu nu dau niciodată termene în privinţa ridicării MCV. Programul Guvernului e foarte clar.", a anunţat Timmermans.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a anunţat că ştie ce trebuie să facă pentru ca România să scape de Mecanismul de Cooperare şi Verificare. "Exprim mulţumirile mele faţă de domnul Timmermans. Suntem la a doua întâlnire. Eu trebuie să rămân preocupat de bunul mers al Justiţiei în România care să fie racordarea la standarde europene. S-a vorbit despre cele 12 recomandări din MCV. Ne bucură că recomandările sunt fixe şi nu sunt schimbătoare. ne-a dat şi un set de explicaţii, iar noi ca factor de decizie să le înţelege exact mesajul şi conţinutul şi să le îndeplinim. Îndeplinirea recomandărilor reprezintă racordarea legislaţiei naţionale la standardele moderne, europene de protecţie a drepturilor şi libertăţilor omului.

Ne preocupă punerea în acord a legislaţiei cu standardele europene. Pregătim pachetul de legi pentru justiţie. Le punem în transparenţă decizională şi le vom trimite la Parlament. Vom face şi o evaluare a întregii legislaţii. Fiecare lege e deosebit de importantă. Toate măsurile sunt obligatorii pentru a ridica ireversibil acel mecanism", a spus Toader.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.