Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu anunță că gazoductul Iaşi - Ungheni va fi realizat înainte de 2019

Inquam Photos / Octav Ganea
sorin grindeanu

Proiectul gazoductului Iaşi - Ungheni a fost analizat la şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova, de la Piatra Neamţ, a anunţat premierul Sorin Grindeanu, precizând că are convingerea că acesta va fi realizat înainte de anul 2019.

Întrebat dacă există garanţii din partea Executivului din Republica Moldova că proiectul gazoductului Iaşi - Ungheni, cu prelungire până la Chişinău, va fi realizat până în anul 2019, Grindeanu a spus că acest termen va fi "devansat", scrie agerpres.ro.

"A fost un punct discutat, azi, îndelung în cadrul întâlnirii noastre. Sunt termene concrete pe care şi Ministerul Economiei de la noi, (...) de asemenea, reprezentanţii din Republica Moldova şi le-au asumat. Suntem optimişti şi eu şi domnul prim-ministru Filip că termenul de 2019 va fi devansat", a declarat premierul Grindeanu, la Piatra Neamţ, în conferinţa de presă comună cu omologul moldovean, Pavel Filip.

La rândul său, Pavel Filip a afirmat că Executivul moldovean şi-a propus ca acest proiect să fie realizat până la finalul anului 2018.

"Securitatea energetică cred că este una dintre cele mai importante pentru Republica Moldova. (...) Cât ţine nemijlocit de acest proiect, de (...) dezvoltare a proiectului conductei de gaze naturale Ungheni - Chişinău, vom face absolut tot posibilul ca acest proiect să fie realizat până la finalul anului 2018", a susţinut Pavel Filip.

Potrivit premierului moldovean, în acest sens, au fost semnate acordurile de finanţare atât cu Banca Europeană de Investiţii, cât şi cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

"În timpul şedinţei, domnul ministru Tudose ne-a spus o veste foarte bună. (...) Comisia Europeană a hotărât să mărească partea grantului prin care va fi finanţat acest proiect, de la 10 milioane de euro până la 40 de milioane de euro", a mai afirmat Pavel Filip.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.