Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, critici DURE: `NU au făcut nimic oamenii ăștia!`

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Premierul Sorin Grindeanu a făcut un anunț îngrijorător în direct la Antena 3, la emisiunea lui Radu Tudor. Titularul de la palatul Victoria a făcut praf Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș și a anunțat cifre catastrofale pentru 2016, anunțate de Eurostat. Deficit de peste 3% în 2016 - DETALII

Citește și: Sorin Grindeanu vorbește despre REMANIERI în guvern: 'Astea se fac, nu se discută'

Grindeanu a dat de pământ cu oamenii lui Cioloș, declarațiile fiind fără precedent. "Nu au făcut nimic oamenii ăștia. Deficitul pe 2016 este de peste 3%. Acesta este rezultatul unei guvernări în care nu s-a făcut nimic. E absolut inadmisibil. Trebuie să ne gândim de 5 ori înainte să luăm o măsură", a spus Grindeanu la Antena 3.

Citește și: OBSEDATĂ O tânără fotomodel s-a operat pentru a semăna cu un personaj de desene animate / VIDEO

Și asta nu e tot. Grindeanu a vorbit și despre primele trei luni de guvernare PSD-ALDE. "Următoarele trei luni sunt extrem de importante pentru întărire și pentru consolidarea guvernării. Sunt măsuri pe care le-am luat și poate comunicarea nu a fost cea mai fericită. S-au crescut pensii, s-au micșorat taxe. Martie a fost o lună extraordinară. Aproape un milion de oameni și-au primit la timp subvențiile.

Citește și: Victor Ponta RECUNOAȘTE TOT: Întâlniri SECRETE cu SRI, SIE și Băsescu,partide de tenis cu serviciile

Se vorbea despre deficit peste tot, dar noi avem excedent bugetar de 0,2%. Veniturile totale la bugetul de stat sunt cu 4 miliarde de lei peste trimestrul I din 2016. Avem excedent de 1,5 miliarde. Colectarea TVA a crescut cu 2,5 față de 2016. În martie a crescut cu 9%. Avem peste 60 de mii de locuri de muncă create în aceste trei luni. Suntem la un minim istoric în privința șomajului din ultimii 20 de ani", a spus Grindeanu.

Citește și: DESCOPERIRE ISTORICĂ: Savanții spun că au aflat cauzele sclerozei multiple

Premierul a anunțat unul dintre cele mai mari obiective ale sale. "Transporturile sunt marele eșec al tuturor guvernelor de până acum. Carioci, studii de fezabilitate foarte frumoase, proiecte, dar nu s-au făcut decât bucăți, părți, niciodată ceva cap coadă. Aici sunt lilieci, dincolo sunt specii de broaște. Tot timpul se găsesc scuze și mereu nu se face nimic. 90 de km este ținta pentru anul acesta cu totul.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

Nu vreau să pun presiune, dar voi merge la toate șantierele din țară și voi monitoriza toate lucrările. În Moldova, facem multe drumuri rapide. Pentru Pitești-Sibiu se va face licitație în 2017. Eu monitorizez toți miniștri și nu sunt singurul. Și președintele Liviu Dragnea monitorizează. Sunt lucruri normale. Monitorizez fiecare membru. Remanierile se fac, nu discutăm și nu le facem la TV. Analizăm, tragem linie, discutăm cu președintele Dragnea. Trag o concluzie eu ca premier, prezint concluzia pe care o am la partid.

Sunt mulțumit de mare parte din miniștri. Au făcut ce trebuiau să facă în primele trei luni. Eu mă întâlnesc cu 2-3 dintre ei în fiecare zi. Eu prezint punctul de vedere ca și căpitan de echipă coaliției de guvernare. Eu vorbesc cu Liviu Dragnea de foarte multe ori pe zi contrar a ce se spune din interior și exterior. Ne înțelegem rolul fiecare dintre noi și ne dorim un singur lucru ca tot ceea ce am spus și ne-am angajat să facem.

E normal să creeze discuții această nouă abordare a impozitului pe gospodărie. Nu inventăm noi însă apa caldă. Am cerut ministrului de Finanțe să iasă și să explice ceea ce vrem să facem. Această comunicare să fie structurată, simplă, iar cetățenii să înțeleagă ce ne dorim", a încheiat Grindeanu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.