Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu dă cărțile pe față despre ministrul cel mai CONTROVERSAT / VIDEO

Facebook
sorin grindeanu holocaust

Premierul Sorin Grindeanu afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că îl susţine pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în ceea ce priveşte desecretizarea arhivelor SIPA, subliniind că sunt lucruri pe care "românii trebuie să le afle" în legătură cu acest subiect.

Şeful Executivului a precizat că l-a convocat marţi la Guvern pe ministrul Justiţiei, iar una din temele discuţiei a fost SIPA.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

"Eu am văzut că a avut o poziţie publică astăzi, domnul ministru, pe care o susţin şi e conformă cu ceea ce am discutat ieri. Aceste lucruri se pot face respectând legile în vigoare. E cât se poate de simplu. De ce? Pentru că e important să înlăturăm orice umbră care poate plana asupra actului de justiţie din România şi, în acest caz, ştim despre ceea ce vorbim, iar (...) singurul lucru care (...) să conducă aceste instanţe e legea, nu altceva", a declarat Grindeanu.

Premierul a mai spus că ştie despre dezbaterea existentă legată de cei care au avut acces la arhivele SIPA şi de faptul că s-ar fi făcut anumite copii.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

"Astea sunt lucruri pe care românii trebuie să le afle, pentru că e normal, e absolut normal. Partea cealaltă (desecretizarea - n.r.), de asemenea o susţin, cu respectarea, aşa cum am spus, a prevederilor legale în vigoare", a adăugat Grindeanu.

Totodată, Grindeanu a anunţat că a vorbit cu Toader şi despre Legile Justiţiei, precizând că proiectul de lege de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală ar putea fi aprobat în şedinţa de Guvern de joi.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

În ceea ce priveşte aprobarea Legilor Justiţiei de către Guvern, Grindeanu a anunţat că acest lucru se va întâmpla ''în mod sigur peste două săptămâni''.

"Dacă nu la şedinţa de săptămâna viitoare, în mod sigur peste două săptămâni, pentru că sunt finalizate din ce mi-a spus domnul ministru", a arătat el.

Citește și: INCREDIBIL O școală celebră le va permite băieților să poarte FUSTE, la ore

Pe de altă parte, Grindeanu a făcut referire la Legea privind răspunderea magistraţilor, precizând că "este necesară".

"N-o să le placă magistraţilor ceea ce spun, dar e necesară. (...) Şi dânşii sunt oameni care până la urmă trebuie să aibă un cadru care să-i facă răspunzători vizavi de actul de justiţie pe care îl îndeplinesc. Eu cred că nu inventăm noi lucrurile astea. Sunt legi care funcţionează peste tot în lume", a punctat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.