Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu dă EXPLICAȚII HALUCINANTE despre OUG referitoare la GRAȚIERE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a încercat să explice, la Antena 3, motivul pentru care OUG pentru grațiere are data de intrare în vigoare 18 ianuarie, adică data la care a fost ședința de guvern la care a fost prezent președintele Klaus Iohannis. Explicația lui Grindeanu pare neconvingătoare. El spune că pe OUG a fost trecută o dată ”de formă”. Premierul a spus și motivul pentru care cei de la guvern nu au publicat actele normative ce urmau să fie discutate și aprobate în ședința executivului. Și de această dată explicația prim-ministrului a fost halucinantă: pentru că miniștrii au stat la dezbateri pe tema bugetului până noaptea târziu.

”Era normal să apară 18 pentru că azi a fost prezentată de ministrul Justiției mie și celorlalți colegi. Era normal pentru azi e 18. Era o formă, dacă intră de săptămâna viitoare va fi 25 ianuarie sau 3 februarie. Era doar o formă.

Citește și: Michelle Obama a ajuns la mâna unei românce: Cine e și ce i-a dat

Venirea lui Iohannis nu a stopat. E fals. Dacă aceste două propuneri, de grațiere și modificare a Codului Penal, s-ar fi văzut pe ordinea de zi, ele erau discutate cu venirea sau fără venirea lui Iohannis.

Aseară până după miezul nopții au avut dicuții pe legea bugetului cu toate ministerele. De asta am stat azi să conduc ședința de Guvern, de aceea a apărut ordinea de zi cu acea întârziere. Nu existau puncte suplimentare. Acest mare guvern tehnocrat a dat o ordonanță de modificare a codului penal și nu am văzut o așa mare inflamare, nu a fost scandal.

Citește și: Kim Kardashian, mărturie la poliție: Eram în halat, DEZBRĂCATĂ pe dedesubt și m-au împins pe pat

Intenția mea e să se facă o dezbatere, să fie transparență, să luăm cea mai bună decizie. Nu eu am dat termen data de 23 celor de la CSM, poate e de la ministrul Justiției.

Azi, Ministerul Justiției a venit cu două propuneri. Vom vedea care e cea mai bună, OUG sau lege prin Parlament. Amândouă sunt legale.”, a spus Sorin Grindeanu la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.