Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, declarații la Bruxelles: 'Vrem să continuăm lupta împotriva corupției' / VIDEO

Inquam Photos / George Călin
Inquam Sorin Grindeanu gesturi

Premierul Sorin Grindeanu se află, joi și vineri o vizită, la Bruxelles, prilej cu care va avea întrevederi cu înalţi oficiali ai Comisiei Europene şi ai Consiliului European.

Joi seara, Grindeanu s-a întâlnit cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, pe care l-a asigurat că România va continua lupta împotriva corupției.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

”Vrem să îndeplinim toate cerințele din MCV. Guvernele trecute nu au reușit să facă acest lucru, să profite de banii europeni pentru închisori, noi suntem determinați să facem. Am reitereat poziția noastră fermă de a continua lupta împotriva corupției. Vrem o dezbatere în Parlament, care să implice cât mai multe instituții, deciziile CCR să fie aprobate în Parlament.”, a spus Sorin Grindeanu la Bruxelles.

El a cerut clarificări de la Comisia Europeană despre raportul MCV. ”Trebuie să știm exact ce avem de făcut și să facem pașii pentru a îndeplini transparent și deschis ce avem de făcut, vom transmite către Comisia Europeană aceste clarificări pe care ni le dorim.”, a declarat premierul, care a primit asigurări că acestea vor fi făcute.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

”Pentru combaterea corupției și pentru sistemul judiciar e MCV. Domnul premier ne-a rugat să clarificăm ce e de făcut din raportul MCV și am promis că vom clarifica. Eu cred că dacă rămân pe acest parcurs, se va ajunge acolo unde ne dorim, într-un punct ireversibil. Cetățenii României trebuie să fie siguri că țara lor nu mai e în pericol de corupție, asta înseamnă MCV.”, a spus prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

Frans Timmermans a salutat faptul că Guvernul a renunţat la OUG 13- "Salut abrogarea OUG 13. A fost un pas bun. Am sfătuit Guvernul României să acţioneze cu maximă deschidere astfel încât toţi cei interesaţi să se poată implica pentru a nu exista neînţelegeri şi ca lupta anticorupţie să nu slăbească. Dacă vă uitaţi la ultimul raport MCV, vedeţi că suntem pe ultima sută de metri. Comisia poate ajuta, dar nu poate alege în locul României. Să se meargă înspre finiş. Totul depinde de Guvernul şi Parlamentul României", a spus Timmermans, completat de Grindeanu.

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

" Vă asigur de dorinţa nostră de a avea viteza corectă, iar următorul raport să fie unul foarte bun. vreau un 2019 fără MCV", a mai spus Grindeanu.

Totodată, Timmermans a dat asigurări că România va primi ajutor pentru a rezolva problema penitenciarelor supra-aglomerate. ”Am analizat problema supra-aglomerării din penitenciare și vrem să lucrăm la proiecte pentru a renova clădiri și pentru a le aduce la standarde firești. Sprijinim România în această direcție, se pot folosi fonduri europene și i-am urat bun venit premierului Grindeanu.”, a spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.