Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu despre autostrăzi: Ţinta în 2017 este de 90 km

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că în jur de 90 de km de autostradă sunt prevăzuţi să fie realizaţi în 2017, precizând că în acest domeniu este necesar "să tragi sistemul după tine". Întrebat la Antena 3 ce se va întâmpla în acest an în domeniul autostrăzilor, Grindeanu a răspuns: "În primul rând, ca să poţi să faci ceva în acest domeniu, îţi trebuie determinare şi hotărâre, (...) să impui un anumit ritm şi să nu devii prizonierul acelui sistem incredibil (...). Îţi trebuie atitudine, să ştii exact ceea ce trebuie să faci în acest domeniu şi să tragi sistemul după tine".

Şeful Executivului a reiterat faptul că i-a recomandat ministrului Transporturilor "să mute ministerul în teren". "Din birouri nu se construiesc nici centuri, nici autostrăzi, nici căi ferate moderne", a precizat Grindeanu. Totodată, chestionat dacă rămâne valabilă ţinta de 90 de km de autostrăzi cu tot cu centuri, realizate anul acesta, Grindeanu a răspuns: "În jur de 90 de km, da".

Grindeanu a enumerat şi procedurile aflate în desfăşurare la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). "La CNAIR (...), se află în proceduri de achiziţie publică finalizarea lucrărilor la nodul Gilău şi conexiunea dintre secţiunea 2B - secţiunea 3A1, autostrada Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea. Procedura se află în faza de evaluare a ofertelor. De asemenea, realizarea autostrăzii Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea, lotul I - Târgu-Mureş - Ungheni - drum de legătură - procedura se află în faza de evaluare a ofertelor", a spus Grindeanu.

Potrivit premierului, drumul de mare viteză Buzău - Focşani, de 72 de km şi care face parte din Master Plan, se află în perioada de depunere a ofertelor. "Focşani - Bacău - 110 km - faza de depunere a proiectelor, Ploieşti - Buzău - 65 de km - faza de depunere a ofertelor, Bacău - Paşcani - 82 km se află în faza de depunere a ofertelor. Drumul expres, legătura de la A3 - Aeroportul 'Henri Coandă', cei aproape 10 km, proiectare plus execuţie, este în faza de depunere a ofertelor. De asemenea, vineri, s-a ridicat pe SEAP (...) centura ocolitoare la Timişoara", a arătat Grindeanu.

Şeful Guvernului a mai spus că în maximum o săptămână va fi introdusă în SEAP documentaţia, astfel încât să fie demarată procedura de achiziţie pentru podul Brăila - Tulcea, "o investiţie de peste 500 de milioane de euro". În cazul drumului expres Craiova - Piteşti, de 121 de km, procedura de achiziţie publică este estimată a fi lansată la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, a mai spus Grindeanu, precizând că în acest caz "este vorba de un drum expres în regim de autostradă". "Centura de Sud a Municipiului Bucureşti - Inelul 0, acei 50 de km - lansarea procedurii de execuţie este estimată (...) în luna iulie 2017 (...). Autostrada Sibiu - Piteşti - secţiunea 5, Curtea de Argeş - Piteşti, în lungime de peste 30 de km - lansarea procedurii de achiziţie - iunie - iulie 2017", a mai afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.