Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu își bate joc de Klaus Iohannis: 'E CIUDAT, mă miră acest ritm'

Klaus Iohannis Sorin Grindeanu guvern

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că este "ciudat" faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie în privinţa noilor propuneri de miniştri. Premierul face mișto pe seama ritmului de lucru al președintelui.

Întrebat la România TV ce părere are despre faptul că şeful statului nu a semnat încă vacantarea poziţiei din Guvern care a fost ocupată de Daniel Constantin, prim-ministrul Grindeanu a răspuns că el a trimis luni toate propunerile, punctând însă că este "dreptul legal al preşedintelui de a-şi lua un timp de 45 de zile".

Citește și: Simona Halep a făcut SCANDAL la Miami: CEARTĂ VIOLENTĂ cu antrenorul / VIDEO

"Eu am trimis luni după-amiaza toate propunerile pe care le aveam. Şi pe mine mă miră acest ritm. E dreptul legal, totuşi, al preşedintelui de a-şi lua un timp de 45 de zile. E adevărat că eu nu lucrez în acest ritm şi probabil mulţi dintre noi nu lucrăm în ritmul ăsta. Şi e ciudat. Eu l-am revocat din funcție pe Daniel Constantin. Nu și-a dat demisia. Coaliția parlamentară nu va suferi dacă dânsul ar pleca cu mai mulți parlamentari.", a spus Grindeanu.

Luni, premierul Grindeanu afirma că a discutat cu preşedintele Iohannis în privinţa noilor propuneri de miniştri, precizând că aşteaptă decizia şefului statului.

Citește și: Fiica de 18 ani a polițistului și-a vândut virginitatea pentru 2,3 milioane de euro: Cumpărătorul e din Hong Kong

"Am trimis nominalizările. Am avut o discuţie cu dânsul, prin care i-am transmis modificările pe care le-am transmis. Aştept din partea dânsului decizia", a declarat atunci premierul.

Anterior, Grindeanu anunţase că a luat act în şedinţa coaliţiei de guvernare de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin şi că va înainta preşedintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniştri. Potrivit prim-ministrului, nominalizările pe care urma să le trimită la Cotroceni 'şi-au primit susţinerea politică în forul de conducere de la ALDE'.

Citește și: La 3 luni de la moarte, George Michael a fost înmormântat, în PRIVAT

Biroul Politic Central al ALDE a decis, duminică, să o propună pentru funcţia de ministru al Mediului şi viceprim-ministru pe Graţiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Biroul Politic Central îl susţine pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.