Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu: Independenţa energetică este scopul urmărit de România

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Independenţa energetică este scopul urmărit de România, a afirmat, miercuri, premierul Sorin Grindeanu, precizând că, în cel mai scurt timp posibil, vor fi demarate investiţiile de la Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă.

El a efectuat miercuri o vizită la Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti. "Independenţa energetică este scopul urmărit de România, iar Guvernul pe care-l conduc va oferi sprijin tuturor tehnologiilor producătoare de energie electrică sustenabilă. De aceea, doresc să demarăm - şi am avut mai multe discuţii cu domnul ministru Valeca din această perspectivă -, în cel mai scurt timp posibil, investiţiile de la Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, unde institutul, de asemenea, poate livra echipamente, servicii, asistenţă tehnică de montaj, ca şi în cazul Unităţilor 1 şi 2", a afirmat Grindeanu, conform Agerpres.

Şeful Executivului a remarcat faptul că reactorul experimental TRIGA este perfect funcţional şi generează, în afară de beneficii de securitate nucleară şi ştiinţifice, 14 MWh de energie electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.