Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu: Pentru români, cel mai important e ca ritmul de creştere economică să se menţină

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sorin Grindeanu

Ritmul de creştere economică trebuie menţinut şi în ultimele două trimestre din acest an, a afirmat fostul premier Sorin Grindeanu, miercuri, la Antena 3. "Cred că cel mai important pentru români în general - fie că sunt în PSD, în PNL sau sunt apolitici - e ca acest ritm de creştere - care în primul trimestru a fost de 5,6; iată că pe întreg semestrul e de 5,8 - să se menţină şi în ultimele două trimestre (...). Acestea sunt lucrurile importante pentru toată lumea, indiferent că se află la guvernare, în opoziţie sau nu face politică. De aceea, cred că toată lumea se uită cu atenţie la toate lucrurile economice şi acest ritm trebuie menţinut şi în trimestrul 3, şi în trimestrul 4", a declarat Grindeanu.

Totodată, Grindeanu a precizat că se simte "responsabil" pentru ce s-a întâmplat în primul semestru al anului din punct de vedere economic. "Avem această creştere economică confirmată (...) în urmă cu câteva zeci de minute inclusiv de Eurostat, ceea ce întăreşte analiza INS-ului, şi (...) e important pentru ţara noastră că avem această creştere de 5,8%. Mă simt responsabil de primul semestru, fiindcă (...) România a fost condusă de guvernul pe care îl conduceam", a spus Grindeanu.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a scris, miercuri, pe Facebook că datele Institutului Naţional de Statistică (INS) sunt cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea guvernului pe care l-a condus nu a avut nicio legătură cu realitatea. "Cifrele publicate astăzi de INS sunt cea mai bună dovadă că evaluarea care a dus la căderea guvernului Grindeanu nu a avut nicio legătură cu realitatea. Dar cine să se încurce cu adevărul?", a scris Grindeanu pe Facebook. Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută, se arată într-un comunicat de presă al INS.

Conform sursei citate, pe seria ajustată sezonier, creşterea economică a fost de 5,7%. În ceea ce priveşte trimestrul al doilea, faţă de aceeaşi perioadă din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 5,9% pe seria brută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.