Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu reacționează la afirmațiile lui Tăriceanu: 'Restul sunt discuții, nuanțe'

Inquam Photos / George Calin
sorin grindeanu Inquam Photos

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, referindu-se la afirmaţiile liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, legate de activitatea Guvernului şi de susţinerea acordată de Executiv legii salarizării, că miniştrii de resort sunt prezenţi în Parlament la dezbaterile pe acest subiect, iar Cabinetul său a dat un aviz pozitiv pe proiect. 

"Eu ştiu că doi miniştri sunt prezenţi şi au fost prezenţi şi vor fi prezenţi şi în Camera Deputaţilor - ministrul Muncii, doamna Olguţa Vasilescu, şi ministrul Finanţelor - la toate dezbaterile. De asemenea, vorbim pe avizul pe care l-a dat Guvernul. A dat un aviz pozitiv, sigur, cu amendamente, în urmă cu două săptămâni", a spus Grindeanu, la evenimentul organizat cu prilejul intrării în flota Tarom a aeronavei "Sarmizegetusa".

SRI, în alertă de nivel 'albastru': În România au fost dejucate acte teroriste


Premierul a mai spus că datoria Executivului e de a pune în aplicare programul de guvernare al PSD, iar "restul sunt discuţii, nuanţe". 

"O să avem discuţii. Guvernul se bazează, cum s-a bazat de la început, în primul rând pe PSD, pentru că e partidul care câştigat alegerile în mod detaşat, şi, în al doilea rând, pe coaliţia care susţine acest Guvern. Datoria noastră, ca Guvern, e să punem în aplicare măsurile din programul PSD şi asta facem. Restul sunt discuţii, nuanţe, pe care le vom analiza, activitatea unuia sau altuia", a afirmat Grindeanu.

Elena Udrea a RĂBUFNIT după ce a fost trimisă în judecată de DNA: 'Cum puii mei se întâmpla asta'


Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a avut semne de întrebare în ceea ce priveşte activitatea Guvernului, pentru că legea salarizării unitare a fost asumată la nivelul Parlamentului şi era normal să fie promovată de Executiv, el menţionând că s-ar putea să se procedeze la fel cu Fondul Suveran de Dezvoltare. 

"Sigur, am avut şi eu propriile mele semne de întrebare, de exemplu în momentul în care legea salarizării unitare, care era un punct esenţial al programului de guvernare comun, în loc să fie promovată de Guvern, a trebuit să o asumăm noi, la nivelul Parlamentului, ca iniţiativă parlamentară. Sigur că, din punct de vedere procedural, politic, se poate şi aşa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de Guvern", a precizat Tăriceanu, la Parlament, întrebat dacă are nemulţumiri faţă de premierul Sorin Grindeanu şi de activitatea Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.