Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu vrea dezbatere pe tema redefinirii familiei

www.romaniatv.net
Grindeanu familie

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marţi, la Viena, referitor la iniţiativa cetăţenească privind redefinirea familiei, că poporul român va decide prin vot ce se va întâmpla.

"E vorba de un proiect, până la urmă poporul român va decide prin vot calea pe care să o apucăm. Părerea mea personală o ştiţi. Sunt printre cei 3 milioane de români care au semnat 'pentru', dar (...) e o primă etapă. Până la urmă (...) e o propunere de modificare a Constituţiei, iar românii vor decide 'da' sau 'nu' printr-un vot. Eu cred că e calea corectă", a declarat Grindeanu, fiind întrebat cum comentează faptul că plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, iniţiativa cetăţenească pentru revizuirea Constituţiei cu privire la redefinirea familiei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Probleme pentru Jennifer Lopez: Riscă să facă PUȘCĂRIE

Întrebat dacă această iniţiativă va duce la dezbinare, Grindeanu a răspuns: "Eu cred că până la urmă decizia (...) trebuie să fie la români, iar decizia poate fi dată prin (...) acea consultare. Ceea ce s-a întâmplat astăzi e un prim pas, care premerge această consultare. Mi-e greu să (...) fac o evaluare în ce parte se vor duce opţiunile românilor".

Totodată, Grindeanu a precizat că este foarte important să existe o dezbatere pe acest subiect.

Citește și: Eleven Madison Park a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2017 / VIDEO

"E foarte important să existe dezbatere (...), ca românii, atunci când îşi vor exprima opţiunea - dacă se va ajunge acolo -, s-o facă în cunoştinţă de cauză", a mai afirmat Grindeanu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 232 de voturi 'pentru', 22 'împotrivă' şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească pentru revizuirea Constituţiei cu privire la redefinirea familiei.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

Această iniţiativă cetăţenească prevede că 'familia se întemeiază pe căsătoria liber consfinţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.