Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Oprescu, primarul Bucureștiului, riscă să fie demis UPDATE: Ce zice Oprescu

oprescu

ACL Bucuresti va demara referendumul pentru demiterea primarului general, Sorin Oprescu, in momentul in care Bucurestiul va ramane fara apa calda si caldura, sustin reprezentantii PDL Bucuresti intr-un comunicat de presa. Mircea Raicu, liderul consilierilor PDL din Consiliul General al municipiului Bucuresti, a declarat ca premierul Victor Ponta minte atunci cand spune ca pentru lipsa apei calde si a caldurii este vinovata opozitia.

UPDATE:

Primarul Bucureștiului anunță că respinge orice fel de presiune și consideră că acțiunea Distrigaz este forțată de partea liberală a Consiliului.

”Mergem la Minister, la Guvern, in astfel de intalniri FOARTE DES. Poate si de doua ori pe saptamana. Ne tot intalnim de 2 ani de cand s-a aprobat MEMORANDUMUL de fuziune RADET-ELCEN.

Ce le-am spus si vreau sa va fac cunoscut:
RESPING presiunea, de orice fel!
Consider ca actiunea Distrigaz Sud Retele este una fortata, specifica unor astfel de imprejurari (a se vedea ca suntem in campanie electorala pentru alegerea presedintelui Romaniei!!!)
Actiunea Distrigaz este una fortata de diverse interese (nu vreau sa nominalizez direct, dar se simte un vant liberal atat in refuzul consilierilor generali PNL – PDL de a vota hotararea legata de fuziunea RADET-ELCEN, de  saptamana trecuta, cat si in deciziile celor de la GDF Suez, care in loc sa stea la masa discutiilor, au redus DIRECT presiunea la gazele naturale)
Mai mult decat atat, Distrigaz Sud Retele NU a informat cetatenii despre decizia luata, INAINTE de a reduce presiunea la gaze. REPET: astfel de decizii pun in pericol siguranta cetatenilor.
Am o intrebare pentru cei care pot trage la raspundere aceste societati: Nu exista clauza privind protectia populatiei in contractual de concesiune a serviciului de distributie a gazului?
Cred ca nici ELCEN, nici Distrigaz nu s-au gandit la impactul actiunilor lor asupra populatiei orasului.
Sper sa nu fi fost o intelegere intre cele doua entitati, ca folosind populatia sa creeze presiune pe Primaria Municipului Bucuresti.
ARGUMENTE IN ACEST SENS:
  • Situatia platilor RADET (PMB) catre ELCEN - 2014 (ian-sept)
Energie termica achizitionata:  2,8 milioane Gcal, care inseamna 609,9 milioane de lei
Plati efectuate de catre RADET din incasari directe si de catre PMB din subventie = 677,5 milioane de lei (111%)
  • Plati de efectuat RADET (PMB) catre ELCEN - 2014 (oct-dec)
200 de milioane de lei
ATENTIE!
La acest moment este vorba despre apa calda, insa urmeaza sezonul rece, iar problema reala este cea a caldurii.
Fac apel la toti factorii implicati, mai ales la Elcen si Distrigaz sa priveasca cu toata responsabilitatea toate aspectele cu impact social, care in ultima instanta se pot repercuta chiar pe ei - ca principali furnizori de materie prima si servicii.
Nu am convingerea - cum nu o are nici o buna parte din populatie sau mass-media - ca practicile lor de ani de zile sunt corecte. (ca nu spun mai mult!)
Inteleg sa colaboram, dar nici Primaria Municipiului Bucuresti nu poate la nesfarsit sa suporte consecintele managementului defectuos de la nivelul ELCEN-ului, pentru ca nici nu avem bani si nici nu este corect din punctul de vedere al cetatenilor si al banului public.
Exemple:
  • vanzarea de energie electrica - produsa in mare parte din subventia PMB;
  • neincasarea bonusurilor pentru cogenerare de inalta eficienta;
  • creditele de la banci luate de ELCEN pentru CET Palas Constanta si suportate in  buna parte de bugetul Municipiului Bucuresti.
  • inadvertentele din reglementarile ANRE in principal vizand plata intai a penalitatilor si ulterior a facturilor de energie termica
A doua problema este intarzierea procesului de fuziune RADET-ELCEN, pentru ca toti am vazut in asta, SINGURA solutie de rezolvare a situatiei.
PRECIZEZ ca realizarea fuziunii dintre ELCEN si RADET Bucuresti va conduce la anularea datoriei principale si a penalitatilor acumulate in perioada 1995-2014, in valoare totala de 790 milioane de euro, datorie aberanta cauzata de reglementari INCOERENTE si un management defectuos al ELCEN.
In vederea satisfacerii conditiilor necesare pentru adoptarea de catre Guvern a Hotararii privind trecerea ELCEN de la Ministerul Energiei la Municipiul Bucuresti, CAT MAI CURAND POSIBIL, pe data de 13 octombrie va fi supusa aprobarii de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti Hotararea privind acordul Municipiului Bucuresti de preluare a ELCEN Bucuresti (Electrocentrale).
Pentru a trece aceasta hotarare este necesar votul a doua treimi din numarul consilierilor generali ai Bucurestiului.
Este vorba despre un vot PENTRU ORAS si pentru BUCURESTENI, SI NU UN VOT POLITIC!
Ii atentionez pe alesii locali, somez partidele politice din care fac parte, sa lase DEMAGOGIA si SCANDALUL si sa-si faca datoria fata de cetateni. Si daca consilierii generali, indiferent de culoarea politica, nu voteaza aceasta hotarare, promit ca voi face publica lista alesilor locali care se opun asigurarii unor servicii decente cetatenilor Bucurestiului. Vreau sa-si asume responsabilitatea votului, in nume personal.”, a spus Oprescu.

"L-am auzit cu totii aseara pe Victor Ponta pe toate posturile de televiziune spunand ca vinovata pentru lipsa apei calde si a caldurii, ca pe vremea lui Ceausescu, in Bucuresti, este Opozitia. ACL Bucuresti ar trebui sa spuna ca Viorel Ponta minte. Nu vom spune insa acest lucru pentru ca ar fi o grava greseala gramaticala, ar fi un pleonasm. Viorel Ponta este un brand consacrat pentru minciuna. Nu vom spune, asadar, ca minte, dar va vom spune de ce minte. Sa vedem de ce s-au oprit apa calda si caldura in Bucuresti! Distrigaz, o companie privata cu actionari GDF SUEZ, a oprit furnizarea gazului catre ELCEN pentru ca aceasta a ajuns la un grad critic de indatorare. De ce s-a intamplat acest lucru? Pentru ca, la randul ei, ELCEN are de incasat o suma enorma de la RADET Bucuresti. RADET la randul sau are datorii care depasesc 700 de milioane de euro catre furnizori pentru ca Sorin Oprescu a refuzat sa plateasca subventiile promise bucurestenilor", a declarat Mircea Raicu.

Acesta mai spune ca vinovat pentru aceasta situatie este Sorin Oprescu care trebuie sa isi dea demisia.

"Asa cum am spus si ieri, vinovatul exclusiv pentru oprirea apei calde si a caldurii in Bucuresti este Sorin Oprescu, cel care a reusit in 6 ani de mandat sa devalizeze bugetul orasului si sa aduca serviciile publice din Bucuresti in pragul colapsului. Singura solutie pe care ACL Bucuresti o vede pentru salvarea orasului este ca Sorin Oprescu sa-si dea demisia si sa explice institutiilor statului unde s-au dus cei 10 miliarde de euro din bugetul orasului in cei 6 ani de mandat?", a mai spus Mircea Raicu, scrie hotnews.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.