Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Oprescu, SUSPENDAT din funcţie

oprescu

Prefectul Capitalei a primit documentele de la instanţă cu privire la arestarea preventivă a primarului Sorin Oprescu. Astfel, prefectul Paul Petrovan a emis ordinul de suspendare din funcţie a primarului general al Capitalei.

Funcţia de primar interimar va fi preluată interimar de unul dintre cei doi viceprimari, desemnat prin vot de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Vezi şi: Oprescu pierde și ultima bătălie

Curtea de Apel București a respins luni contestația primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, și a decis ca acesta să rămână în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită. Curtea de Apel București a respins ca nefondată contestația lui Oprescu și a menținut decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, dată pe 7 septembrie de Tribunalul București. Decizia este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

Vezi şi: Sorin Oprescu rămane în arest/ Update

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.