Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Ovidiu Vântu analizează criza din PSD: ipoteză neașteptată, după înfrângerea lui Dragnea

www.romaniatv.net
Sorin Ovidiu Vântu

Din spatele gratiilor, Sorin Ovidiu Vântu urmărește cu mare atenție scena politică. El susține că odată cucerită independența de către Tudose, care i-a dat lui Dragnea ”un șut năprasnic în fix centrul feselor”, liderul PSD nu are de ales decât să se întoarcă în Parlament, ceea ce este bine pentru democrație, pentru că puterea executivă și legislativă se vor controla reciproc.

Citește și: BOMBĂ în Guvern: Mihai Tudose riscă să fie DEMIS! Un ministru greu e în CONFLICT cu premierul

Citește și: Mihai Tudose demarează Operațiunea 'Marea Curățenie': planul pentru DĂRÂMAREA lui Dragnea (surse)

Citește și: Un judecător a EXPLODAT, după scenele stupefiante din CSM: STOP cu această nebunie!

”La barza chioară îi face Dumnezeu cuib

Printr-o ironie a sorții, cea de-a doua criză majoră din interiorul PSD împinge țara spre o formulă corectă practicată în statele cu un sistem democratic, stat cum a fost și România doritoare a fi în ultimii aproape 28 de ani, adică o construcție în care cele trei mari puteri, legislativă, juridică și executivă, să fie independente, dar și să se poată controla una pe cealaltă, anulând astfel posibilitatea apariției unui al doilea Băsescu. 
Dat afară cu un șut năprasnic în fix centrul feselor, din deciziile guvernului, Dragnea este obligat să se întoarcă pe scaunul de parlamentar și să încerce să controleze executivul din acea poziție, lucru pentru care structura sa de Cantacuzin este perfect adaptată. Lăsând deoparte antipatia pe care am dezvoltat-o vizavi de el după alegerile de anul trecut, trebuie să admit că Dragnea este un excelent jucător de mijloc. Vede jocul de ansamblu, este capabil să gândească sofisticat și să construiască proiecte pe termen lung. 
Din nefericire pentru el, în fața pericolului mintea i se blochează, acționează haotic atunci când o face, înnecându-și salvamarii care încearcă să-l tragă la mal din mijlocul furtunii. Acest tip de lașitate îl face să-și caute în permanență un protector puternic care să stea în față, să absoarbă șocul loviturilor inamice și să-i pună proiectele în practică. Așa se explică și curtea asiduă pe care i-o face astăzi lui Iohannis, pentru a cărui protecție ar plăti oricât. 
Respins de președinte, respins de Guvern, singurul refugiu al lui Dragnea rămâne Parlamentul, locul care-i va asigura protecția pe care a cerșit-o cu atâtă naivitate pe la SRI, Iohannis, Tudose sau Tudorel Toader și unde va putea să joace conform aptitudinilor naturale pe care le are. Cu un Parlament redefinit ca centru autentic de putere, cu un executiv care să uite de ficțiunile din celebrul program de guvernare și să se concentreze pe ceea ce poate face cu banii pe care îi are sau îi poate atrage pe proiecte de impact, cu o justiție în care principala preoucupare trebuie să fie libertatea judecătorilor de a da sentințe conforme cu legea, iar legea să fie corectă, vom reîncepe să funcționăm ca un stat normal. Dacă Dragnea nu va realiza ce noroc chior a avut, urmare a "rebeliunii" lui Tudose, atunci dă-l în mă-sa!

Bravo maestre, mișto sondaj!

Scoate și Pieleanu un sondaj în care se pare că un parametru se apropie de realitate și toată lumea îi sare în cap. Ce crudă-i viața”, scrie Sorin Ovidiu Vântu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.