Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Roșca Stănescu dinamitează scena politică: Victor Ponta DEMISIONEAZĂ

ponta nervos

Sorin Roșca Stănescu dinamitează scena politică și anunță că Victor Ponta își va da demisia din funcția de premier. SRS a analizat ultimele declarații ale lui Ponta și crede că acesta e în căutarea unor pretexte pentru a pleca din fruntea guvernului. Fostul senator PNL consideră că Ponta are mai multe motive pentru a demisiona.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, internat de URGENȚĂ: A fost OPERAT

” Acum el poate pleca linistit. Si asta va si face. Unul sau mai multe pretexte il ajuta pentru a lasa impresia ca nu paraseste umilit campul de bataie. Prognoza mea se indeplineste. Cu o marja de eroare, de cel mult o saptamana.

Citește și: ATAC la soția lui Victor Ponta: Daciana Sârbu e o casnică fără pretenții, nu face cinste...

Demisia primului-ministru al Romaniei este, in acest moment, asteptata cu nerabdare, cam de toata lumea. O asteapta presedintele Klaus Iohannis, care i-a cerut sa faca, primului-ministru, acest gest de demnitate, in urma cu mult timp. Si inainte de plecarea in Turcia. Demisia lui Ponta este asteptata, evident, de catre opozitie. Care, conform unei reguli simple, care tine de esenta politicii, are drept obiectiv preluarea, mai devreme sau mai tarziu, a guvernarii. Asteapta aceasta demisie si partenerii nostri euroatlantici, carora li se pare, pe buna dreptate, nefiresc ca un cetatean urmarit penal sa nu demisioneze din functia de prim-ministru si sa se tina cu mainile inclestate de scaun. Si, iata, asa cum era inevitabil, acum, demisia lui Victor Ponta o asteapta si partidul sau, unde, din ditamai presedintele, ultra-autoritar, el a ajuns un simplu cetatean. Cotizant.

Citește și: Mircea Badea, criză de nervi din cauza ultimului transfer făcut de Antena 3: Un propagandist băsist

Exista la romani, si nu numai la romani, expresia „oaie raioasa, dar cu coada sus”. Cam asa ceva se intampla in plan psihologic cu Victor Ponta. In loc sa procedeze ca un adevarat barbat, sa simta momentul cand trebuie sa iasa din terenul de joc, el s-a cramponat de gazon, asteptand ca numarul fluieraturilor sa creasca. De la fluierul arbitrului, la fluierul spectatorilor, pana la fluierul coechipierilor. Si a tot stat, cautand, cum s-ar spune, motive de galceava. Cum ar putea el demisiona, cumva, fiindca asa doreste si in niciun caz fiindca asa trebuie sau fiindca asa i se cere?

Citește și: Dorin Cocoș este TERMINAT: A turnat tot la DNA, dar LOVITURA a venit

Un pretext ar fi genunchiul. Care, din nefericire, trebuie din nou operat, ceea ce l-ar scoate, din nou, din cursa, sub pretext medical, creand un nou episod in telenovela sfarsitului de guvernare. Dar daca iarasi se instaleaza Oprea la pupitru, cine stie ce intelegeri mai face cu presedintele Klaus Iohannis. Asa ca, daca tot trebuie sa plece, mai da cu caciula de pamant. Un alt pretext il ofera chiar colegii de partid. In frunte cu Liviu Dragnea. Acesta, mai mult sau mai putin raspicat, i-a explicat lui Victor Ponta ca vremea in care el taia si spanzura s-a dus. Ca nu mai poate remania Guvernul dupa pofta lui. Ca are nevoie, pentru orice schimbare, de binecuvantarea partidului. Care partid nu mai este proprietatea familiei Ponta. Ci a trecut pe mana ferma a lui Liviu Dragnea. Si nici politici guvernamentale nu mai poate face cum ii vine bine la televizor. Pentru ca, nu-i asa, aceste politici se dezbat si se aproba la partid. Pai daca domnul Victor Ponta sta teleghidat in functia de premier, de ce ar mai ramane? Un prim-ministru atat de talentat, atat de apreciat, atat de performant, cum ar putea el sa-si prelungeasca munca in Executiv facand, pur si simplu, ce ii spun altii? Asa ca, iata, avem al treilea pretext pentru demisie.

Si daca stam bine sa ne gandim, mai gasim cateva pretexte. Dar nu mai are rost. Asteptam, asadar, cu sufletul la gura, demisia. Si, mai ales, asteptam sa vedem ce va urma. Ce spectacol li se mai rezerva romanilor.”, e analiza lui Sorin Roșca Stănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.