Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Roșca Stănescu: Proba duplicității. Și lașității lui Victor Ponta

ponta ganditor suparat

Aflat în închisoare, Sorin Roșca Stănescu analizează ultimele acțiuni ale lui Victor Ponta. Fostul parlamentar liberal consideră că discursul lui Ponta din Parlament a fost al unui personaj duplicitar și laș. SRS consideră că premierul ar trebui să demisioneze.

”Dupa ce a mancat popcorn la Dubai, la un pret de cateva zeci de mii de euro, daca includem transportul si hotelul, Victor Ponta se prezinta in fata Camerei Deputatilor pentru a participa la mascarada montata de Valeriu Zgonea, in baza articolului 182 din Regulament, care ii permite acest lucru. In locul unei dezbateri, au loc simple cuvantari. Si asta se intampla intr-o chestiune de interes major. Incalcarea dreptului fundamental al romanilor de a vota. Dupa care, Victor Ponta pleaca, “curat si uscat”, la Palatul Victoria. In timp ce opozitia fierbe in suc propriu. Las-o sa fiarba! Din nou, a fost duplicitar si las.

Aud si nu imi vine sa cred. Citez mot a mot din Victor Ponta: “a fost primul scrutin fara fraude”. Chiar asa? Cum adica fara fraude? Au existat zeci de mii de romani impiedicati sa voteze, atat in 2 noiembrie, cat si in 16 noiembrie. Ori Legea organizarii alegerilor prezidentiale prevede, negru pe alb, in articolul 57, ca impiedicarea, in orice mod, a exercitarii dreptului fundamental la vot se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani. A fost sau nu impiedicat dreptul la vot? Si daca da, nu a existat, cumva, o frauda majora? Si daca a existat, cine va infunda puscaria? Cine sunt reponsabilii?

Victor Ponta, in mod straniu - evident, nu si pentru cei care il cunosc bine – nu numai ca este duplicitar din nou, dar este si las. Nu demisioneaza. Nu isi asuma raspunderea. Se cramponeaza de putere. Il aduce anume langa el pe domnul Bogdan Aurescu, al patrulea ministru de Externe pe care Guvernul sau il are in ultima luna. Inregistrand, astfel, o performanta la nivel mondial. Ponta incearca sa profite de buna imagine a domnului Bogdan Aurescu. Daca ar putea, s-ar ascunde chiar in spatele lui. Daca Aurescu ar fi o doamna, s-ar pune chiar sub fustele acesteia.

Dar duplicitatea si lasitatea sa cronica este demonstrata si de tentativa pe care o face in plenul Camerei Deputatilor. El insinueaza, nici mai mult, nici mai putin, ca Parlamentul Romaniei ar fi responsabil pentru ca nu avem o lege care sa le permita concetatenilor nostri din diaspora sa voteze. Acestia reprezentant cam o sesime din electorat. Ia sa vedem, asa e? Din nou, Ponta e prins cu cioara vopsita. Parlamentari romani din opozitie, de-a lungul anilor, au incercat sa promoveze mai multe proiecte de lege in acest sens. Blocate, mereu si mereu, de acelasi Victor Ponta. Mai mult, cinstind vorbind, initiatorul pentru un asemenea proiect ar trebui sa fie chiar Guvernul. Pe care domnia sa il reprezinta, inca. Iar bomboana este pusa pe coliva daca ne reamintim ca, inaintea declansarii campaniei electorale, opozitia a introdus chiar o motiune simpla de cenzura, chiar pe aceasta tema, in Parlament, solicitand o solutie.

Acum solutia, pe termen scurt, nu o mai pot da decat procurorii. Din pacate. Vor exista noi demnitari care vor infunda puscaria. Sau cel putin asa ar trebui sa se intample. Iar dintre ei nu ar trebui sa lipseasca Victor Ponta.”, scrie Stănescu pe corectnews.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.