Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Roșca Stănescu, scenarii halucinante despre SRI, Parchete, CCR și ÎCCJ

bomba

De după gratii, Sorin Roșca Stănescu lansează câteva scenarii halucinante în care SRI, CCR, ÎCCJ și Parchetele joacă rolurile principale. Conform fostului liberal, DIICOT s-a pus pe CCR, iar valul va ajunge la șefele DNA și ÎCCJ, plus adjunctul de la SRI. Eduard Hellvig,George Maior și Klaus Iohannis fac și ei parte din distribuție.

Citește și: Soțul Simonei Pătruleasa, declarații la DNA în dosarul Andrei Chiliman: Ce le-a spus procurorilor

”Pe fondul pulverizarii relatiilor institutionale dintre presedinte si guvern, razboiul oamenilor invizibili s-a declansat. Iar intensitatea acestuia este atat de mare incat invizibilii devin vizibili. Cine cu cine s-a incaierat? Exista un razboi intre marile Parchete. Si, mai in spate, mai discret, este razboiul din interior Serviciului Roman de Informatii. Ceea ce vedem la suprafata este doar efectul miscarilor tectonice, tot mai violente, din interiorul principalului serviciu secret.

Citește și: Scrisoarea unui român, specialist Microsoft, către parlamentari: Nesimţit ordinar ce eşti

Acum se vede cu ochiul liber. DIICOT, sub bagheta procurorului general Tiberiu Nițu, incearca sa curete Curtea Constitutionala. In uriasul scandal „erata”. Daca procurorii vor reusi sa documenteze faradelegea, atunci, inevitabil, vor ajunge la cei care au redactat textul in forma initiala, la comanda lui Traian Băsescu. Iar persoanele atinse de tsunami vor fi, nimeni altele, decat Laura Codruța Kovesi si Livia Stanciu. Iar mai departe, cel care le-a manevrat. Adica generalul cu trei stele Florian Coldea, aflat inca, intr-un mod care pe unii ii surprinde, iar pe altii nu-i surprinde deloc, la conducerea Serviciului Roman de Informatii. Cealalta tabara este un stat in interiorul statului procurorilor. Si anume DNA. Legat prin fire, din ce in ce mai vizibile, de Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si prin intermediul lui Laura Codruța Kovesi, de acelasi personaj, Florian Coldea. Aceasta tabara incearca un asalt final asupra premierului Victor Ponta care, daca reuseste, il va transforma intr-o tinta sigura pe Tiberiu Nițu. Dar de ce afirm eu ca exista si un alt plan, mai subtil, al acestui razboi intre oameni pana mai ieri invizibili?

Citește și: Stenograme: I-am dat 150.000 de euro lui Crin Antonescu! Nu-i ajunge?

Pentru ca si unii si altii beneficiaza de informatii de la Serviciul Roman de Informatii, institutie care a transformat intreaga Romanie, nu numai marile parchete si judecatoriile, ci si tot ce misca in faimosul camp tactic. Si aici se simte, din ce in ce mai pregnant, miros de sange. Odata cu venirea, fie ea si inca formala, a unui nou director al serviciului, in persoana lui Eduard Hellvig si cu aruncarea pe horn a lui George Maior, care urmeaza sa fie plasat ambasador la Washington-ului, un vant primejdios de schimbare strabate sediile si mediile principalului serviciu secret al tarii. Mai devreme sau mai tarziu, Florian Coldea va fi inlocuit. Si nu va pleca singur. Ci cu o intreaga echipa. In acel moment, o alta echipa, care azi se incalzeste, isi va intra in paine. Si cum se incalzeste noua echipa? Facandu-si mana. Si pentru ca este inca dificil sa loveasca direct in „colegi”, proiectilele trase de aici, ca intr-un joc de biliard, ating, in prealabil, manta si alte bile. Iar campul cel mai spectaculos al bataliei este, iata, cel al justitiei.

Citește și: DNA: O parte din banii primiți mită de cei din Dosarul Chiliman se duceau la B1 TV și România TV

Acest razboi al oamenilor invizibili este atat de dur, atat de tenace, incat politicienii aproape au amutit. De altfel, Executivul si Parlamentul sunt, nu numai institutii demonizate, ci si anesteziate pentru mult timp de aici incolo, iar institutia prezidentiala, in frunte cu Klaus Iohannis a intrat abia recent in joc si, pentru moment, este mai convenabil sa asiste la spectacol si sa numere mortii, fara a fi necesar chiar si un simplu arbitraj. Acesta este motivul pentru care Klaus Iohannis, incercand sa explice intregii lumi, intr-o maniera cat se poate de eleganta, ceea ce se intampla, afirma ca acest razboi cu coruptia, atat de necesar, este in acelasi timp si deosebit de urat si ca este departe de a se atenua. El va lua amploare in viitorul apropiat.

Citește și: STENOGRAME INCENDIARE Sebastian Ghiță a fost interceptat în dosarul lui Andrei Chiliman

Si asa va fi. Razboiul oamenilor invizibili nu va inceta decat atunci cand ei vor deveni vizibili. Macar pentru ochiul prezidential.”, scrie, de după gratii SRS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.