Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Roșca Stănescu vine cu o teorie EXPLOZIVĂ: E un TEST

sorin rosca stanescu

Strategia extinsă de securitate națională proiectată de președintele Klaus Iohannis nu e pe placul multora. Însă, în ultimele săptămâni cel mai mult s-a discutat despre Comitetul de Supraveghere al Stabilitatii Macroeconomice, un for care ar putea controla Guvernul. Fostul senator liberal Sorin Roșca Stănescu vine cu o teorie explozivă și spune că tot ce se întâmplă în spațiul public e un simplu test pentru a verifica opinia publică. În cazul unor semnale favorabile, România ar urma să aibă mai multe altfel de Comitete de Supraveghere.

Citește și: Urmează SĂPTĂMÂNA PATIMILOR pentru Victor Ponta! 3 momente cheie: DNA, demisia, Guvern

”S-a gandit cineva ca pana acum a avut loc un simplu test? Ca au fost testate reactiile opiniei publice si politice, lansandu-se pe piata tema Comitetului de Supraveghere al Stabilitatii Macroeconomice? Si ca daca legea trece prin Parlament, urmeaza, la rand, alte comitete? Avand ca obiect de activitate noi prerogative ale Executivului si Legislativului, care ar trebui supravegheate si preluate?

Citește și: Ai curaj să scrii cuvintele astea pe net? Te vei trezi cu mascații la ușă

Nu cumva intregul Parlament a votat cu entuziasm, dupa zece ani de pauza, o strategie nationala prezentata de presedintele tarii? Sa ne amintim! Spre deosebire de celelalte, purtand marca Traian Băsescu, strategia Iohannis nu mai este doar una de aparare a tarii. Este o strategie de securitate extinsa. Care acopera si alte domenii.

Citește și: Rareș Bogdan îi dă ultima lovitură lui Victor Ponta și anunță următoarea mișcare a premierului

Care ar fi acestea? Pai dincolo de apararea propriu-zisa si dincolo de strategia specifica serviciilor secrete, securitatea extinsa, asa cum a fost ea adoptata de Parlament, inseamna si securitate economico-financiara. Fix treaba nou infiintatului Comitet de Supraveghere care il are in frunte pe guvernatorul Mugur Isărescu. Si mai avem si un capitol privind securitatea educatiei. Altul, vizand securitatea ecologica. Securitatea sanitara a cetatenilor Romaniei nu a fost nici ea sarita din strategie.

Citește și: Victor Ponta s-a întors: Cum a fost surprins după vacanța din Caraibe / FOTO

Cine doreste sa afle ce alte comitete vor mai fi infiintate, nu are decat sa puna mana si sa citeasca strategia extinsa de securitate nationala. Concluziile le poate trage fiecare singur.”, e opinia lui SRS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.