Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei, despre dosarul Lucinschi-Pricop: Devoalează ceva absolut îngrozitor

sorina

Cătălin Voicu era mic copil faţă de "mafioata Bica", afirmă jurnalista Sorina Matei, care face o scurtă analiză a legăturilor cu Rusia ale fostei şefe DIICOT. Jurnalista de la B1 TV vorbeşte despre o reţea de crimă organizată interstatală, regăsită în Dosarul Bica 2, dar şi în dosarul în care sunt implicaţi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, şi Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu.

Vezi şi: Cum şantaja fiul fostului preşedinte al Moldovei: 'Uite la Copos, să stai şapte ani...'

"Dosarul de corupție Lucinschi devoalează ceva absolut îngrozitor, dincolo de orice imaginație a unui om normal. În fapt, este un dosar de crimă organizată interstatală cu rădăcini la cele mai înalte niveluri ale statului român, pe rețeta inventată de Cătălin Voicu/ Mitică Iliescu. Rețeaua de crimă organizată interstatală a început să acționeze odată cu luna decembrie 2013, la doar câteva luni după ce individa Alina Bica a fost pusă șefă a DIICOT iar punctul final al transferurilor de bani era Rusia. Acesta este al doilea dosar de corupție în care Rusia apare menționată în relație directă cu oameni din DIICOT, din subordinea directă a Alinei Bica, cu rețeaua ei de crimă organizată, cu dosarele instrumentate de ei, sau chiar cu Alina Bica", spune Sorina Matei pe Facebook.

Jurnalista face referire la o informaţie apărută în februarie 2014, din motivarea judecătorilor pentru arestarea Alinei Bica. În motivare se mai vorbeşte de un martor din dosar, Dan Vasile, "aflat în relaţii de prietenie cu familia Alinei Bica, mai exact cu soţul acesteia", care a arătat că a cumpărat de la Tender acţiunile la UPRUC CTR SA, după ce i-a fost virată suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia într-un cont al său din Austria.

"Înțeleg că această mafioată a fost transferată de câteva zile la Penitenciarul Târgșor. Presupun că s-ar fi simțit mai bine la Moscova, acolo unde duce totul, în ambientul ei", mai spune Sorina Matei.

Vezi şi: Denuntul lui Tender impotriva Alinei Bica. Ce i-a cerut sotul acestia omului de afaceri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.