Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei, despre Kovesi şi Stanciu: Stâlpii statului de drept erau prieteni cu Ghiţă

luju.ro
stanciu kovesi

Jurnalista Sorina Matei le caracterizează în termeni duri pe Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA, şi Livia Stanciu, fost preşedinte al ÎCCJ, actual judecător CCR. Alături de Coldea şi Maior, cele două ar fi fost partenere de petreceri cu Senastian Ghiţă, potrivit Sorinei Matei. Jurnalista nu ezită să folosească termeni precum ipocrizie, fraudă, tiranie şi ticăloşie.

Vezi şi: EXPLOZIV Detalii din spatele uşilor închise: Informaţii GRAVE la Comisia SRI

Vezi şi: Întâlnire de taină între Liviu Dragnea și Daniel Constantin/ SURSE

"Când din dosarul lui L.Dragnea dispăreau inexplicabil probe directe şi era şubrezit încă de la instrumentare, şefii SRI jucau tenis cu acelaşi Dragnea pe terenuri private, construite din bani publici, pentru că frauda şi hoţia în serviciile secrete nu se pedepsesc niciodată. Aşa cum nu se pedepsesc nici sejururile pe şpagă din banii infractorilor plătite oficialilor în Seychelles sau Acapulco. Probabil după aceea au venit şi parandărăturile din contracte şi ele tot din bani publici.

Când acelaşi Ghiţă, infractorul, era în plenitudinea agresiunilor sale, ameninţând ziarişti şi nu numai, punând maşini să-i urmărească, pentru că putea, pentru că era puternic şi pentru că era protejat, Ghiţă era invitat special la partyurile SRI, pe bani publici, de domnii Coldea şi Maior, şefi ai SRI, şi se întreţinea şi cu doamna Kovesi, si cu doamna Stanciu, şi cu judecători şi procurori, chiar în timp ce comitea infracţiunile. Şi toţi din nou cu domnul Dragnea. Adicătelea “stâlpii statului” de drept erau prieteni cu Ghiţă şi îl protejau de rigorile aplicării legii, el fiind trimis în judecată pentru infractiuni intr-un dosar pe care tot cu ajutor probabil l-a plimbat vreo 14 ani prin instanţă. Însă, spre deosebire de toţi cei de mai sus, Ghiţă nu s-a prezentat niciodată ca vreun mare legalist sau ca vreun stâlp al apărării Codului Penal şi al Codului de Procedură fără menajamente. François de la Rochefoucault spunea că "ipocrizia este omagiul pe care viciul il aduce virtutii”. Iar Robertson că "există în lume trei lucruri care nu merită nici o milă: ipocrizia, frauda si tirania". Aş mai adăuga ticăloşia", scrie Sorina Matei pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.