Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei îl 'DISTRUGE' pe Daniel Dragomir: Atac la adresa Sputnik

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir

Atacată de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, jurnalista Sorina Matei îi dă o replică pe măsură acestuia. Într-o postare furibundă pe facebook, jurnalista 'îl distruge' pe Dragomir şi lansează un atac extrem de dur la adresa site-ului rusesc, Sputnik.

Citește și: Atenție, pasageri! Comisia Europeană avertizează Ryanair – ce s-a întâmplat

"Mai întâi, trebuie spus că Sputnik este agenţia de presă, localizată în Moscova, cu mai multe birouri regionale, parte a agenţiei Rossiya Segodnya- controlată de guvernul rus. Rossiya Segodnya- agenţia mamă a Sputnik- este în întregime operată şi deţinută de guvernul rus şi este creată pe 9 Decembrie 2013 din ordinul executiv al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Ea încorporează şi RIA Novosti, Voice of Russia şi multe alte vehicule media ale propagandei ruse.

Citește și: EXCLUSIV! De la ce ar fi pornit războiul dintre Daniel Dragomir și Florian Coldea

Pentru Sputnik, aşa cum se vede, D.Dragomir este un erou. Un "Snowden", care până acum nu s-a refugiat în Moscova, ci pe un blog sau pe fb, de unde umple de mai bine de un an jumătate cu lături pe toată lumea şi, mai nou, pe bază de răzbunare şi probleme judiciare, intoxică opinia publică cu mult fum, fiind expert declarat în “tehnică de manipulare”.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cu cât va crește salariul net prin scăderea contribuțiilor la stat

Cum eu l-am mai citit pe Snowden, care totuşi a fost contractor al CIA, NSA, Booz Allen, şi a lucrat în mod direct cu programele de supraveghere pe care le-a dezvăluit, e o realitate că D.Dragomir n-a fost nici adjunct al lui Coldea, deşi mai bine de un an i-a plăcut în mod fals să fie prezentat astfel, nu m-a văzut în viaţa lui nici pe mine- deşi minţind susţine contrariul, n-a lucrat nici cu DNA deşi arată la fel de fals că ştie în mod direct lucruri legate de DNA- SRI, a plecat din SRI în 2013- înainte de colaborarea intensă a celor două instituţii, şi nu pentru că l-a mânat vreun spirit justiţiar, ci pentru a-şi face firme de PR, media, consultanţă ce oferă servicii contra cost de tehnici de manipulare, şi să facă afaceri din patriotism cu libanezi şi tot din patriotism să contracteze Black Cube, un satelit privat militar israelian al Mossad împotriva unor oficiali ai statului român despre care scria că vrea să-i vadă în cătuşe pentru că el a fost arestat. Cam acesta este “evreul din Bacău”, Snowden de România al Rusiei. Mult fum şi minciună şi factual întors pe dos", a tunat Sorina Matei.

Citeşte şi: Traian Băsescu, mesaj FURIBUND în miezul nopţii: 'Jos labele, lichele politice patentate'

Jurnalista nu se opreşte aici. Aceasta nu dă doi bani pe dezvăluirile lui Dragomir şi consideră că totul e o 'perdea de fum'. "Ce fac ruşii? Iau fumul lui Dragomir şi-l contorsionează şi ei prin maşinăria lor că doar sunt antrenaţi în tehnici de propagandă şi manipulare ca şi eroul lor. Nu degeaba Sputnik este în zilele acestea investigat chiar de FBI pe interferenţă în alegerile prezidenţiale americane.

De ce sunt ruşii ticăloşi? Pentru că iau munca mea- 4 materiale dintr-o amplă investigaţie pe SCL- şi-o pun pe seama unui potenţial deranj american în legătură cu dezvăluirea practicilor şi contractelor firmei legate de România. Ruşii lui Putin de la Sputnik scriu cu subiect şi predicat că firma e americană, când în realitate ea e britanică şi este suspectată de legături chiar cu propaganda rusă. Ruşii lui Putin zic că firma are legătură cu protestele #rezist, când contractele dezvăluite de mine n-au nicio legătură cu protestele, ci cu lupta anticorupţie din România şi cu bătaie lungă pe DNA. Un fel de "hoţul strigă hoţii". Mai fac un talmeş balmeş în ce mă priveşte- legând şi criticile punctuale aduse lui Coldea şi Kovesi- ele neavând legătură cu nimic din ce manipulează ruşii lui Putin, ci în realitate cu relaţia Coldea- Ghiţă, pe care vedem că şi acum Coldea nu are explicaţii clare iar la Kovesi, criticile au de fapt legătură cu situaţia reală din DNA, o instituţie care trebuie să-şi regăsească prestanţa, imparţialitatea, eficienţa şi integritatea.

Le transmit acestor nemernici de la Sputnikul lui Putin care prin metodele clasice ale propagandei ruse răstălmăcesc, dezinformează, manipulează, contorsionează şi întorc totul pe dos, inclusiv munca mea, că minciuna are viteză- într-adevăr, dar adevărul deţine ceva mai de preţ: rezistenţă. Şi nu uitaţi niciodată asta: #JeSuisComey", a mai spus Sorina Matei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.