Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei îl dă în judecată pe Dan Andronic

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei a anunțat azi că îl acționează în judecată pe directorul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, după ce acesta a scris despre ea în ”Scandalul acoperiților din presă”.

Semnal de ALARMĂ cu privire la jucăria momentului. De ce este SPINNER-ul periculos

Despre Sorina Matei, Andronic a scris că era considerată "ziarista de casă a lui Traian Băsescu și trompeta Binomului", și adaugă că articolele ei erau folosite de generalii SRI pentru a se război între ei. El susține că Matei a revenit la B1 TV după o trecere pe la România TV, unde fusese angajată de Sebastian Ghiță ca urmare a sfatului primit de la prietenul său, Florian Coldea. "La un moment dat, Nicolae Dumitru, rugat de Gabriel Oprea, a discutat direct cu Sorin Oancea această problemă și s-a angajat să acopere diferența financiară printr-un contract de publicitate suplimentar", scrie Andronic.

Astăzi Sorina Matei anunță public că paharul s-a umplut și că va lasă justiția să se pronunțe:

”Anunţ public pe această cale că, după o atentă chibzuinţă, am decis împreună cu avocatul meu acţionarea în instanţă a lui Dan Cătălin Andronic pentru acte de denigrare și discreditare personală și profesională săvârșite prin comunicarea publică a unor informații mincinoase și defăimătoare de natură să aducă o afectare gravă a drepturilor nepatrimoniale aparținând subsemnatei constând în onoare, demnitate, reputație şi imagine.

Având în vedere că respectivele comunicări publice ale lui Dan Cătălin Andronic, preluate de către entități de presă, reprezintă acuzații concrete şi directe, prezentarea acestora fără niciun element probator determină intenția exclusivă de discreditare și denigrare personală și profesională a subsemnatei.

PRĂPĂD în bănci: Ale cui erau, de fapt, arhivele care au ars în incendiul uriaș din Ilfov

De mai bine de 2 ani, am răspuns public insinuării defăimătoare şi denigratoare făcute în contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de către fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, pe care în lipsa unei acuzaţii directe, explicite şi concrete nu am putut să-l acţionez în judecată. De asemenea, am răspuns public acuzaţiilor grave şi dovedit neprobate făcute de Elena Udrea şi în acest sens am prezentat şi public documente concrete în susţinerea afirmaţiilor mele. Am răspuns de asemenea public acuzaţiilor făcute de Sebastian Ghiţă, care din 18 Mai 2016 se află, la fel ca şi Dan Cătălin Andronic, sub incidenţa unei notificări legale privind încălcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.

Cum actele de denigrare şi discreditare personală și profesională, lipsite de orice bază probatorie nu au încetat, ba chiar au continuat, au fost rostogolite prin comentarii şi au ajuns chiar şi în zona de viaţă privată, inclusiv prin acuzaţiile făcute, toate acestea sunt propagate cu intensitate prin materiale plătite şi clipuri puse în circulaţie în spaţiul public iar răspunsurile mele publice la aceste acuzaţii calomniatoare nu au contat pentru cei care au făcut acuzaţiile directe neprobate cât şi pentru cei care le-au propagat, am decis să mă adresez în premieră instanţei de judecată pentru că aceste acte de defăimare prin afectarea drepturilor unei persoane trebuie să înceteze.

Mă voi adresa de acum înainte Justiţiei ori de câte ori voi considera necesar. Comunicările publice, având un conținut profund denigrator și defăimător, prin susținerea continuă a unor aspecte de discreditare profesională, mincinoase şi fără susţinere probatorie, determină aplicabilitatea dispozițiilor Codului Civil privind răspunderea civilă delictuală iar exercitarea libertății de exprimare în România trebuie realizată cu bună-credință şi cu respectarea drepturilor și libertăților constituționale.”, anunță jurnalista pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.