Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei atacă dur Comisia de control a SRI: Nu au făcut nimic

facebook.com
umbra sri

Jurnalista Sorina Matei lansează un atac dur la adresa membrilor Comisiei de Control al SRI. Sorina Matei susţine că cei din Comisia SRI nu au făcut absolut nimic timp de ani de zile pentru a stopa toate neregulile din dosarul Hexi Pharma. Jurnalista are o postare extrem de dură pe facebook în care spune totul în 13 puncte:

Citeşte şi: Cum te poţi vindeca de cancer în timp record: S-a descoperit un tratament minune

"Ce este în neregulă în comunicatul comisiei SRI în 13 puncte.

1. Comisia nu a verificat şi controlat absolut nimic. Comisia a analizat, adică a lecturat/ citit nişte documente transmise de SRI. Citat: “Comisia a analizat documentele oficiale transmise de SRI, ajungând la următoarele concluzii, pe care le prezentăm public”

2. În cinci ani, 2011-2016, SRI a transmis doar 4 informări specifice pe dezinfectanţi care “includeau” şi Hexi Pharma. Adică nici acelea nu au fost ţintite pe Hexi Pharma CO SRL/ Dan Condrea.

3. În cinci ani, 2011-2016, SRI nu şi-a dat seama că există o problemă cu Hexi Pharma decât în două judeţe (Cluj şi Vâlcea), deşi Hexi Pharma livra absolut în toată ţara, spitale, creşte, farmacii, supermaketuri, unităţi militare, intern şi international, Hexi Pharma fiind înfiinţată în 1997.

Citeşte şi: Victor Ponta a plecat...în China!

Ca atare a informat şefii CJ Cluj şi Vâlcea, prefectul de Cluj şi un ministru al Sănătăţii care până acum nu se ştie cine e.

Citat: “în perioada verificată, 2011 – 2016, au fost transmise 4 informări factorilor de decizie locali (preşedinţilor Consiliilor judeţene Cluj şi Vâlcea, respectiv prefectului judeţului Cluj) şi centrali (ministrului Sănătăţii), care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor utilizaţi în unităţi spitaliceşti, inclusiv a celor furnizaţi de SC HEXI PHARMA CO SRL Bucureşti.”

4. Dacă în cinci ani, SRI a transmis doar 4 informări, şi asta numai pentru Cluj şi Vâlcea, care “includeau” şi Hexi Pharma, în trei săptămâni de la scandal, SRI a transmis încă două informări tot pe Hexi. Deci SRI a fost trezit de scandal.

Citat: “Ulterior mediatizării acestui subiect, SRI a mai transmis două informări beneficiarilor la nivel central.”

5. SRI nu spune câte informări/ sesizări pe Hexi Pharma au fost trimise către Parchete şi nici către care Parchet. Zice doar că au fost trimise. Nu spune nici data precisă la care acestea au fost trimise.

Citat: “au fost remise organelor de aplicare a legii mai multe informări conţinând aspecte referitoare la: favorizarea firmei ca furnizor de materiale sanitare/dezinfectanţi şi acordarea de contracte preferenţiale; nerespectarea de către firmă a prevederilor caietului de sarcini şi lipsa conformităţii ofertelor; vicierea procesului de atribuire a contractelor, etc.”

Citeşte şi: Simona Halep scrie ISTORIE: E pe locul 2 în topul celor mai bune jucătoare

6. SRI nu spune câte contracte a avut instituţia pe bani publici cu Hexi Pharma CO SRL, prin cumpărare directă sau cu licitaţie, şi care este valoarea totală a acestor contracte. Ne spune doar că a avut. Mulţumim, dar ştiam.

7. SRI nu spune nici cum s-a putut din punct de vedere legal şi juridic să se dea avize juridice pe aceste contracte cu Hexi Pharma, în condiţiile în care SRI susţine că a trimis 4 informări în 5 ani despre “calitatea necorespunătoare a dezinfectanţilor utilizaţi”, care “includeau” şi Hexi Pharma.

8. SRI ne spune că prin Direcţia Medicală şi Spitalul SRI, SRI nu are astăzi, 18 Mai 2016, raporturi comerciale cu Hexi Pharma.

SRI nu spune însă că a avut până acum raporturi comerciale cu Hexi Pharma Co SRL, raporturile juridice comerciale, prin acte sau fapte de comerţ, putând fi săvârşite şi de cei care nu au calitatea de comerciant, de căte stat, unităţile sale administrative teritoriale, de către persoane fizice sau juridice, potrivit dreptului comercial.

9. SRI ne spune că relaţiile contractuale ale Hexi Pharma CO SRL cu SRI s-au încheiat “ca urmare a unor neconcordanţe pe care instituţia le-a identificat”.

SRI nu spune care au fost şi neconcordanţele şi când anume aceste relaţii s-au încheiat, pentru că şi în 2016 SRI a cumpărat pe bani publici produse de la Hexi Pharma Co SRL

10. SRI ne mai cere să-I credem pe cuvânt şi aici: “În urma verificărilor efectuate la nivelul SRI, precizăm că nu au fost identificate niciun fel de alte legături între activitatea SRI şi SC HEXI PHARMA SRL, respectiv administratorii şi/sau acţionarii acesteia.”.

Citeşte şi: Cel mai mare PERICOL de pe Facebook: Ce trebuie să faci ca să fii în siguranţă

Cum spuneam, comisia n-a verificat şi controlat nimic. S-au controlat ei pe ei pe Hexi Pharma Co SRL şi Dan Condrea şi a dat zero. Evident! emoticon smile

11. SRI ne mai spune că “este o anchetă penală în desfăşurare ” şi “operaţiuni în desfăşurare” şi de accea nu vin la comisie să fie audiaţi, trimit doar hârtii pe care le citeşte comisia. Asta deşi ancheta penală nu are legătură cu SRI, şi nici cu operaţiunile în desfăşurare, ci cu Hexi Pharma Co SRL, iar SRI trebuie să răspundă speficific şi exact în legătură cu tot ce a făcut sau nu a făcut SRI până acum potrivit legii pe speţa explicită Hexi Pharma Co SRL. Adică până la anchetă.

Citeşte şi: Fiul unui foste senatoare, eliberat condiţionat: Fusese condamnat pentru tentativă de omor

12. Aşa cum se observă în comunicat, SRI lucrează în mai mulţi paşi. Dacă se prinde lumea că acest comunicat este slab, ca să nu spun altfel, mai dă ceva, la fel de slab. Dacă nu, nu!

13. Până acum, se lasă impresia că nu s-a desecretizat nimic.", a scris jurnalista pe facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.